Robots & Food

אספתי ברשומה אחת, פלייליסט של מהלכים שונים אשר מחברים בין רובוטיקה לאוכל זאת על מנת שנוכל לבחון יחד כיצד הדומיין הזה מתפתח. אעבור על הדוגמאות שיבאתי ואכתוב בכמה מילים מה המהלך אומר וכיצד אנחנו יכולים לקחת את הרעיון ולהבין ממנו את ההשפעות והאימפקט העתידי.

רובוט שמשחק על התפקיד של- הטבח והמלצר שלכם, הוא יכול לבשל נקניקיה על הפלנצ’ה ולהגיש אותה. מדובר בסיסטם שיוצר בברלין והוכחת היכולת שהוא מגלם נשענת על העובדה שבעתיד מקצועות רוטיינים כמו זה יבטלו את מקומם של האנשים. יש בכך הרבה עוצמה התייעלותית לעסק ולבטח ניתן להגדיר חוויה יותר מדויקת ומהירה, אבל לצד ההתלהבות צריך לקחת בחשבון גם את הסיכון, שכן אם אנשים לא יעבדו ורק רובוטים יקחו פיקוד, מאיפה בדיוק יהיה לנו כסף לשלם על נקניקייה ?

הנה לכם המטבח הרובוטי המושלם הראשון בעולם, מדובר ממש במערכת קונקטיבית אשר מגדירה מחדש את חווית המטבח. יש לנו כאן- לא עוזר וירטואלי, אלא משרת, טבח ומנקה פיזי לחלוטין שמנהל פונקציונאלית את כל הדברים שאתם עושים בדרך כלל בעצמכם ! בעיני, אלו בדיוק המקומות עליהם אנחנו צריכים להסתכל כשיוצרים שינוי שכן רעיון כזה מגדיר הלכה למעשה מחדש את- הזמן !

תכירו את האהוב החדש שלי, כן כן- אני פשוט מאוהבת ! מדובר ברכב אוטונומי שהוא בעצם סופר נייד ברכב המאפשר לאנשים לרכוש סחורה טרייה ישירות ממנו ! ‘Robomart’ הושק כקונספט ב-CES האחרון וללא ספק משדר תכונה אחרת, חדשה וחכמה לדרך שבה אנחנו נתפוס את חווית הקניה. כי אולי בעתיד אנחנו בכלל לא נרכוש מוצרים, אלא- זמינות, ואין ספק שזו דרך קריאטיבית וחכמה לעשות זאת. למי שרוצה לקרוא עוד על המהלך והמפת הדרכים להשקה המשוערת בשנת- 2018 רצ”ב- Link.

web-banner

ו… קחו גם וידיאו קצר שמדגים את ה”רכב סופר” בלייב.

Amazon Go, החנות המחוברת של-Amazon. ענקית הטכנולוגיה פתחה את החנות לקהל הרחב בחודש ינואר- 2018 אחרי שנה פלוס של שיפורים בטכנולוגיה- וזאת חדשנות שמהווה תפיסה חדשה לחלל רובוטי שבו כל מה שאנחנו עושים באינטראקציה עם הסביבה כאנשים מונע באמצעות הטכנולוגיה.

סנסורים שנמצאים בחלל החנות ומצלמות אשר יודעות לזהות ולסרוק את התנועות שלנו כמו גם את המוצרים מאפשרות לנו להתנהל בקניה שהיא- No Friction אפס חיכוכים אשר גורמים לכך שאין ממש צורך באנשים עובדים בחנות עצמה. בצד של חברה כמו אמזון מדובר במהפכה התייעלותית שתוכל להצדיק את מארג הכוחות בין האון ליין לאוף ליין- ושוב, בצד שלנו כחברה- לא בדיוק ברורה המשוואה של אין עבודה ומאיפה בדיוק יגיע הכסף לשלם על אותה סחורה מגניבה בחחויה סימלסלית ונטולת- אנשים.

אולי בכלל אפשר להפוך את הדלת שלנו לרובוט שיודע לזהות את המשלוח והשליח שמגיע אלינו הביתה ומביא לנו את הקניות שלנו, ובכך למעשה לייתר אותנו מהשרשרת ולחסוך לנו זמן, כמו גם נוחות ? זה בדיוק מה ששחקנים כמו וואלמארט ואמזון מנסים לעשות.

ולסיום, חנות של WeChat- יש מצב כי זו התשובה ל-Amazon Go, מדובר באינטראקציה אוף ליין שכולה מנוהלת באמצעות הסלולר, אליה צרכנים יכולים להכנס לבד- לרכוש את המוצרים ולצאת החוצה כל זה באמצעות- QR Code.

כמו שהבטחתי הפוסט שלף עבורכם כמה דוגמאות, ומקרי בוחן לדרך שבה מחברים בין רובוטיקה למזון- וכמובן לאנשים. העתיד כבר כאן, אמר זאת ויליאם גיבסון עתידן, הוא פשוט לא מופץ בצורה שווה לכולם- ואין ספק שאלו סוג הדברים שישנו את העולם שבו אנחנו חיים ויותר ויותר אנחנו כולנו נהיה חלק מהעתיד. במקום הזה כמובן נשאלות שאלות מהותיות ומעמיקות כיצד האימפקט וכוח ההשפעה של השינוי יוצר ראקציות נוספות ומכתיב- תרבות, כלכלה וסביבה אחרות של החיים שלנו.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.