Advanced Robotics Will Power the Next Productivity

rob1

מחקר מרתק של BCG- מציג מספרים מעניינים ומדאיגים באותה נשימה. המחקר, מדבר על כך שבטווח של עשר שנים רובוטים יהפכו לכוח משמעותי של פרודוקטיביות במקום העבודה ויחליפו למעשה חלק מכוח האדם האנושי בתעשיות שונות.

BCG חוזים כי עד 2025, האימוץ של רובוטים מתקדמים יגיע לכ-30 אחוז מהפרודוקטיביות של כוח העבודה וימנע מהרבה מאוד תעשיות לאייש אנשים כמו כן, הצד החיובי של העניין הוא בכך שאימוץ הרובוטים יוזיל בכ-16 אחוז או יותר את העלויות. מדובר על ארצות כמו : דרום קוריאה, סין, ארה”ב, יפן וגרמניה.

השימוש ברובוטים מתקרב לנקודת המפנה ול-Take Off של הרעיון, פיתוח של יכולת שיכולה להוות את הכוח של הפרודוקטיביות במקום העבודה בהרבה מאוד ורטיקלים של התעשייה, ובכך לשנות את מבנה העלויות בהרבה מאוד כלכלות בעולם.

rob3

הרשומה הזו תוקדש למחקר ולממצאים שלו,  כחלק מקטגורית ה-Culture המתפתחת שלי, בה אני מנסה להעביר לכם את המסרים ממקורות שונים- מסרים שמחדדים כי העולם שלנו משתנה וכפי הנראה יראה אחרת בעשור הקרוב. אנסה לתת לכם את הדגשים המשמעותיים ולנתח עבורכם את התובנות החשובות, כמו כן אני מצרפת לכם את מצגת התמצות של המחקר מהסליידשייר של BCG, על מנת שתוכלו לצלול אליה בעצמכם ולהחשף אל הגרפים שמוצגים בה, חלק מהגרפים ישולבו גם בתוך הרשומה על מנת שתוכלו לקבל חיזוק ויזואלי לטקסט הכתוב. 

rob2

ככל שמחיר ההעסקה עולה בעולם, זה נהיה קריטי ובעל דחיפות גבוהה יותר עבור יצרנים לקחת צעדים ולהשביח את יכולת ההעסקה שלהם על מנת שיוכלו להשאר תחרותיים. חברות מבינות כי שימוש ברובוטים מתקדמים וטכנולוגיות נוספות שמתאימות לעולם של התעשיות בהן הן מתמחות, יכולות להציע את ההזדמנויות הטובות ביותר לטובת חיזוק הפרודוקטיביות בהשקעה פחותה.

המחקר המדובר של BCG הינו חלק מעבודה גדולה שעשתה חברת המחקר- עבודה שמתייחסת לשימוש בטכנולוגיות מתקדמות עבור חברות יצרניות, הסקירה גם כוללת התייחסות לטכנולוגיות כמו 3D Printing– שימוש ב-IoT ועוד. במחקר עולה כי מתוך קבוצה חברות שמבוססות בארה”ב עם מחזורי מכירה של מיליארד  דולר ומעלה- 72 אחוז ענו כי החברות שלהם מתכוונות להשקיע בטכנולוגיות מתקדמות בחמש השנים הקרובות.

רובוטים הופכים ליותר חכמים– באמצעות סנסורים, טכנולוגיות מידע שעוזרות להוביל את הטכנולוגיה ולהשביח את המחיר ואת הפרפורמנס באימפלמנטציה לצרכים של התעשיה. עבור יצרנים והרבה מאוד תעשיות נוספות הסיבה היחידה לא להתקדם לרובוטים ולטכנולוגיות מתקדמות נשענה אך ורק על מחיר ועל מגבלות טכניות- אבל המחיר יורד והוכחת הפרפורמנס דרך אוטמיזציה של תהליכים עולה והופכת להיות לטובה יותר ומהירה יותר- עובדה שגורמת לחברות להסתכל על ההזדמנות מחדש. ההערכות הן שבתוך חמש עד עשר שנים, הקייס של הרובוטיקה ברוב התעשיות יהיה ברור ויאלץ את החברות לאמץ את הרעיון גם במקרה של יצרנים קטנים ובינונים.

הנתונים נשענים על העובדה שרובוטים הופכים להיות לקלים יותר לתפעול וגם כמובן מחיר הכניסה שלהם אל השוק יורד- זאת עובדה שתהפוך את המגמה לסקייל רחב יותר ותגע בפועל ביותר עסקים.

מילת סיכום, הסקירה הזו חשובה כי היא משפיעה על הדרך בה יעשו דברים בשנים הקרובות, היא מציגה לנו את העובדה שתעשיות מסורתיות שעובדות בשיטה מסויימת עשרות בשנים יכולות לקבל תפנית ולהפוך את זהותן. כמו כן חשוב להגיד שככל שיהיו רובוטים שיקחו את תפקיד האנשים- זה יכריח את האדם להתפתח ולייצר גישה אחרת לרעיון של עבודה. מהצד השני משמעותי להבין שככל שיהיו יותר ויותר רובטים בשרשרת הערך של תעשיות שונות נכנס למעשה פקטור משמעותי שמכתיב שהעולם יהיה מחובר יותר, מנוטר יותר ולמעשה מונע באמצעות הדטה.

מצידי, אני מבטיחה להמשיך ולסקור עבורכם את השינוי, וכסיכום אני מצרפת לכם את המצגת המקורית של BCG- על מנת שתוכלו לצלול אליה בעצמכם ולהחשף לגרפים שמציגים את המספרים ואת התחזיות.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.