Engagement Rate | Facebook

 

 

What is a good Engagement Rate on a Facebook Page ? כתבה מעניינת מאוד בסושיילבייקר הניעה אותי לחבר את הרשומה הנוכחית ותודה לעמית לביא שהציף את הכתבה בפיד שלו בFacebook- דרכו עוררה הכתבה את תשומת לבי ויכולתי לעמוד על חשיבותה. למי שמעוניין בכתבה המקורית – לינק. אני מתרגמת עבורכם את הכתבה תוך הדגשת עיקרי הדברים. ברצף התרגום אצביע על הפרטים המשמעותיים שעליהם ראוי לתת את הדעת במיוחד. אציין מראש את הכלל החשוב ביותר העולה מן הכתבה: בשעה שאתם עוסקים בפיתוח הפעילות שלכם במתחם זה – יש להכיר בכך שבלי התערבות של גולשים וללא המעורבות שלהם למעשה אין כל ממש בעשייה שלכם ב-Facebook.

כאחד המפתחות העיקריים במטריצת הבדיקה של  Socialbakers Page Analytics משתמשים האנליסטים בבנצ’מארק שאותו הם מכנים –  Engagement Rate. האינדיקטור הזה נותן מושג ברור על מעורבות הגולשים בפוסטים שאנחנו כחברה או כארגון מציפים על הקיר של העמוד שלנו, דהיינו ה-Wall בFacebook. המדד  משקף למעשה את גודל המעורבות של האוהדים בתכנים שאנחנו מציפים, כגון המעורבות שהצלחנו לגלם באמצעות Like או דרך תגובות בפוסטים שהעלנו בקיר העמוד.

איך למעשה עובד המדד של המעורבות ? מנגנון המדידה מופעל על כל עמוד שמאופיין כמיתחם שנוטר במוניטיזציה של סושייל בייקרס. על מנת שיוכלו לערוך השוואה בין עמוד מסויים למישנהו, בחרו הסוקרים בשיטת הבחנה המתבססת על הממוצעים של הערכים המובילים בְּיחס למעורבות הגולשים ומנקודת מוצא זו הפעילו את הבדיקה על כל העמודים שמזוהים במנגנון של סושייל. במקביל, הם ערכו הבחנה נוספת כדי להגיע ליתר דיוק בתוצאות המנגנון המבדיל בין קטגוריות שונות ועל סמך זאת קיבלו את הממוצע של Engagement Rate פיר עמוד. בצילום מסך הבא הכולל טבלת תוצאות תוכלו לראות את דרך הפעולה של המנגנון לפי השיטה הנדונה :

 

Source Socialbakers

על המדידה | שימו לב לכך שהמדידה מסכמת את כמות האוהדים ברינג קבוע מול גילויי מעורבות כמו התגובות והלייקים שהם למעשה נתוני הבסיס להערכת מדד האנגייג’מנט. על מנת שנוכל להבין טוב יותר את אופן המדידה ערכתי מעין ניסיון על העמוד שלי בFacebook מול עמוד אחר שאותו אני מעריכה אישית, ובצילומי מסך הבאים תוכלו לראות את פילוח הפעילות בשיטת השוואה בין העמודים המייצגים. קחו בחשבון שגם אתם בתורכם יכולים לערוך ניסיון דומה על ידי הרשמה פשוטה לפי פאל וביצוע פעולת קניה ניסיונית למֶשֶך שבועיים פעילות שבמהלכם תוכלו לדגום שבעה עמודים שונים ולבדוק דרכם איך מתנהלת האינטראקציה בפועל. את ההרשמה תוכלו לעשות כאן :Socialbakers | שימו לב לצילום מסך המוצג מתחת לפיסקה זו: בטבלה מופיעים מספר מותגים – מהמותגים הגדולים ביותר בFacebook ועד לשלושה עמודים שהכנסתי מצידי כמקור להשוואה. הטבלה ממחישה לנגד עיניכם את היחס המתקבל כתוצאה מהפעלת  מדד המעורבות על פי נטיית השינוי שלו בין עמודים אשר מונים מיליוני אוהדים לבין מתחמים המסתכמים במספר אוהדים מצומצם המגיע לאלפים בודדים.

Case Study | החלטתי לבחון את הכלי ולהעמיד למבחן את המתחם שלי בFacebook מול מתחמים אחרים אותם אני מעריכה מאוד ולפי זה לאמוד את מידת האינטראקטיביות של הפעילות בכל עמוד ועמוד. נוכחתי כי למידה הנסמכת על כלי זה יכולה לסמן לנו את הכיוון הרצוי להמשך הדרך ולספר לנו על העדפותיהם המעשיות של אוהדי המתחם כאשר הם באים איתו במגע ולאור זאת – מה עלינו לעשות בפועל לשיפור המהלך.

כפי שיכולתם לראות בצילום מסך למעלה וכן כמוצג במסך הבא ניתן לבחון ולסכם את מידת האינטראקטיביות בשני מתחמים שונים . על פי המדד שני המתחמים גםWisdom וגם Active & Marketing עדיין לא מגיעים לתוצאות הרצויות. על פי הטבלה מתברר כי מתחם הנע בין 0 אוהדים ל10,000 אוהדים אמור לייצר 96% של אינטראקציה ואילו שני המתחמים מגיעים מצידם פחות או יותר ליחס אחוזִי דומה ביניהם, כשהישגיהם מסתכמים בסדרי גודל של %75 של אינטראקציה בלבד.

מה אנו למֵדים מניתוח זה ? ולאורו – איך ניתן להתקדם  ? למעשה, כל כלי שמנתח עבורכם את תוצאות הפעילות מתאר לכם בצורה אובייקטיבית איך אתם עומדים אל מול המיתחרים. המיפוי של הדרך שעשיתם והשימוש בשיטת ההשוואה עוזרים לנו לברר איך נקבע את היעד הבא שלנו ועל פי כך להגדיר בצורה מדויקת יותר את המטרות, את אופי המגע עם קהל היעד שלנו ואת ההתנהלות המתבקשת מניתוח התכנים שיאפשרו לנו לממשג את האינטראקציה הרצויה. צריך לקחת בחשבון שמדד המעורבות מסמן לנו הלכה למעשה במה הצלחנו עד כה <<< אבל הוא בהחלט לא משקף די הצורך את הדרך שעוד ניתן ללכת בה על מנת שנגיע למקום רחוק יותר. חשוב להתייחס לביקורת האובייקטיבית הנבנית באמצעות ניתוח הנתונים וללמוד ממנה על צורת העבודה בהמשך הדרך. בהצלחה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

One comment

  • עידוNo Gravatar says:

    בהחלט כלי מדהים

    חבל שהמחירים של השירות ממש לא ריאליים ( ביחס לתמורה לדעתי )

    אני מקווה שבזמן הקרוב פייסבוק ישפרו את המערכת מדידה שלהם

    תודה על הפוסט הנפלא

    עידו

Leave a Reply

Your email address will not be published.