GSMA 2013 | AT&T

אחד היתרונות המעולים שיש בכנסים הנערכים בחו”ל  הינו האופציה להיחשף למהלכים של החברות הגדולות ולשמוע ממקור ראשון איך הן ניגשו אל המהלך, מה הנחה אותן ומה היו התוצאות. כמו כן, לאן בכוונתן להמשיך מכאן ואילך, “עם הפָּנים קדימה”. בועידת המובייל בברצלונה GSMA 2013 – נערך פאנל מטעם חברות שונות שהציגו מבחר קייסים של החברה ואותם אני רוצה לסקור לפניכם בבלוג שלי על מנת שתקבלו מנה יפה מכל מה שלמדתי מהאירוע.

הקייס הראשון שבחרתי להציג הינו המקרה של  AT&T – שפירטו את ההתמודדות שלהם עם נושא ההזדמנות שטמונה במובייל ככלי שמשרת עסקים ומייצר בידול משמעותי לטובת החברה מול המתחרות שלה. הדוברת שהציגה את הקייס היא דניאל לי – ראש צוות הדיגיטל של המותג והיא למעשה פרסה את המהלך הגדול של החברה לקראת סוף 2012 ותחילת 2013 . המהלך קרוי – AT&T Alerts והרעיון שבבסיסו הוא לאפשר ללקוחות של החברה להרשם לשירות ולקבל הצעות ערך מקמעונאים שנמצאים בקרבת מקום. על יד הודעות בפוש הלקוח נרשם לשירות SMS ומאשר שמותר להשתמש במיקום שלו ומכאן ואילך הוא מקבל התראות על הטבות כשהוא נמצא בקירבת מקום. השירות מושתת על רעיון הLBS שירותים מבוססי מיקום, וכאמור, מעדכן את הלקוחות בצורת התראות חמות כשהם קרובים לקמעונאי שנמצא בתוכנית של המותג.

כפי שאמרתי השירות למעשה מאפשר ללקוחות להיות מודעים לדילים שנמצאים סביבםולמעשה לקבל הנחות בחנויות שונות ששותפות למהלך של המותג. הם מקבלים סמס ישירות לסלולר שלהם על ידי מערכת של גאו טאגינג שיודעת לזהות את מיקומם. קמעונאיות שונות ששותפות למהלך כמו – גאפ, מוטורולה, דורסל ועוד מאפשרות ללקוחות לקבל את ההטבות ברצפת המכירה. אין ספק שהמהלך הזה של AT&T דומה מאוד למה שגרופון עושה או לשיטה של גוגל – היא משתמשת בקהילה הגדולה של המשתמשים שבמיתחם שלה ומחברת ביניהם ובין קמעונאים שנכנסים לתוכנית.

למערכת של AT&T יש יתרונות מסויימים על פני מהלכים דומים של גרופון ושל גוגל  העובדה שזו מערכת עצמאית שאינה כוללת הורדת אפליקציה – האפשרות של החברה להגיע לקהל מאוד רחב כי יש לה דטה של משתמשים שלה שעוזרת לה לשווק ולרשת את המהלך היטב, ולבסוף הקלות באופן השימוש בכלי: – אנשים נרשמים לשרות אחת ולתמיד ומגדירים באופן עצמאי איזה הטבות הם מעוניינים לקבל וכמה פעמים ביום הם מעוניינים להתעדכן על הטבות אלו.

דניאל מצביעה על עוגנים משמעותים של התוכנית הזו  לדבריה המיזם נוחל הצלחה כי לקוחות אוהבים שהמוצר חינמי.  נתון זה עולה ממחקר שהם ערכו לאחר שהתוכנית הייתה באוויר כמה חודשים. עוד עולה מהמחקר כי הלקוחות אוהבים את העובדה שהקופונים הישנים הופכים לדיגיטליים – זה “מרגיש” להם כייפי לשימוש. המודל של התוכנית מאוד נוח להם, והעובדה שההטבה קרובה אליהם גורמת ל77 אחוז להיות מונעים לפעולה ולהכנס לחנות וכן כי המיזם מציע הטבות רלוונטיות לפי נתוני המיקום. אחד העוגנים של התוכנית שמסתברים מהמחקר הינו שהלקוח יכול להחליט על מספר הפעמים שיקבל התראה וכן לבחור איזה הטבות יגיעו אלי. דניאל מספרת כי ככל שהלקוחות קיבלו יותר הטבות שבאמת השתמשו בהן כך הם הרחיבו את רשימת ההטבות בהמשך והירבו יותר להשתמש בתוכנית. העיקרון המנצח : זה נוח, קל לרישום, אתם מקבלים התראות, אין צורך להוריד אפליקציה והסלולר תמיד איתנו – מדובר על לוקיישן ביס כך שמקבלים הטבה במקום בו נמצאים וכל המיזם מחובר לצורך ולרלוונטיות של ההטבות עבור הלקוח.

הוספתי לכאן את הסרטון של המהלך – על מנת שתוכלו להיחשף למודל הרעיוני המוצלח ממקור ראשון.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.