GSMA 2013 | Nielsen

אחת ההרצאות היותר משמעותיות בועידת המובייל בברצלונה 2013, הGSMA – היתה מטעם חברת המחקר נילסן. אישית אני מאוד מעריכה את פרסומיה וכן אני מרבה לסקור בפניכם את התכנים שהם מפיצים, עם התובנות המתבקשות מֵהֵם בעיני. ההרצאה עסקה בחשיבותו של המובייל ככלי שיווקי מתוך מבט על הרגלי הצריכה של המשתמשים ומידת השפעתם על קבלת ההחלטות שלנו. מנקודת מוצא זאת – הובהר לאיזה כיוונים מעניינים כדאי לנו להפנות את מאמצי השיווק שלנו כשאנו מתכננים את מהלכינו הבאים. ההרצאה התמקדה בקשר בין המובייל והמדיה. אסקור בפניכם את ההרצאה של סוזן מחברת המחקר נילסן, ואמקד את הסקירה בטרנדים השונים שקיימים כיום, במגמות ובשיחה ההשוואתית שנערכת בין המובייל ווב לאפליקציות. בסוף הרשומה אני מצרפת לכם את המצגת המקורית של ההרצאה עליה אני ממליצה בחום כתוכן איכותי לקריאה ולימוד.

אפליקציות נועדו בהכרח לשרת צורך סוזן פותחת את הרצאתה באמירה חשובה מאוד: אנחנו צריכים להבין איך הצרכן, המשתמש – פועל כיום במדיה, על מנת שנדע לתכנן את המדיה שאנו בונים. האפליקציות שאנחנו מתכננים חייבות לענות על צרכי המשתמש – ואם נלך ונחקור מה צרכנים עושים במובייל נוכל לתכנן את צעדינו בזירה בצורה קולעת. כמו כן, אם נשלב הרגלי צריכה בפלטפורמות שבדעתנו לבנות כגון : סושייל, חיפוש, מפות ומסג’ינג נזכה לתוצאות הרבה יותר טובות. בתמצית – חשוב להבין את הצרכן ואת הצרכים שלו כבסיס לכל תכנון המשכי.

מסך אחד לא הורג את השני – אנחנו משתמשים במסכים השונים על מנת שנוכל להפוך ל”אנשי המולטי טסקינג”-  זו אמירה משמעותית ביותר ! נהוג לחשוב במושגים שליליים כגון : “הדסק טופ מת – עכשיו יש איפד”, או שבגלל שיש טאבלטים וסמארטפונים “אין יותר מקום לטלוויזיה בחיינו”.  אבל זו אמירה שגויה, שכן כיום עולם התקשורת “שייך” למשתמשים במולטי סקרינס. אנחנו רוצים להופיע בכמה מסכים במקביל מכיוון שהם מאפשרים לנו לתקשר במהירות, לבצע יותר פעולות במקביל, ולגלות יותר נתונים רלוונטיים בשטח. מחקרים מראים הלכה למעשה כי הגולשים עושים שימוש בשני מסכים או יותר על מנת לבצע פעולות תוך כדי עיסוקיהם היומיומיים.

הנה אבחנות משמעותיות שנילסן זיהו איתן ניתן להשתמש ולייצר מהלכים חכמים – הממצאים מהמחקרים השונים חילצו תובנה – כי יותר ויותר מבין המשתמשים באיפד – מחפשים במכשיר מידע על תוכניות טלוויזיה תוך כדי צפייה. נילסן אומרים כי צריך לנצל זאת בחוכמה. אנחנו יכולים למעשה לתכנן העברת תכנים בטאבלטים שיניעו את המשתמשים לפעולה בשעת הצפייה בתוכניות הטלוויזיה. צריך לקחת בחשבון שיותר ויותר צרכנים רוכשים בפועל מהטאבלט בזמן שהם צופים בתוכניות טלוויזיה ופרסומות. לכן, ניצול זמן הצפייה בפרסומות לשם הנעה לפעולה שתאתגר צרכנים לגשת לטאבלט שלהם ולקבל הצעת ערך ייחודית באפליקציה של החברה מומלץ כאקט מגביר לגבי הנכונות לצרוך מהבית, שיסתכם במכירות בפועל.

עוד נקודה שזיהו בנילסן במהלך המחקרים שערכו – הקהל הצעיר נוהֵג לשתף ברשתות החברתיות בזמן הצפייה בתוכנית, הווי זה הופך את הטלוויזיה לדיאלוגית, ותוכנית טלוויזיה מתפתחת לשיחה ציבורית דרך הסושייל מדיה. גם את ההתנהגות הזו ניתן לנצל בחוכמה סביב הצרכן הצעיר.

מילת סיכום – ניסיתי להעביר לכם את התמצית החשובה מההרצאה של סוזן מחברת המחקר נילסן, ואני משלבת כאן, כפי שהבטחתי את ההרצאה שלה בסוף הרשומה. מקווה שגם אתם כמוני לקחתם מהתובנות ומהמידע המחכים שעולה מן המחקר הזה. לדעתי יש פה אמירות חשובות מאוד שניתן להשתמש בהן בחוכמה ולשלב אותן ככלי עבודה בכל תוכנית עסקית.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.