Zuckerberg Will Connect The Word | GSMA 2014

22336688

אני ממשיכה בסדרת הפוסטים שאני מיבאת עבורכם- ישירות מוועידת המובייל הגדולה בעולם המתקיימת מדי שנה בברצלונה- GSMA Mobile World Congress 2014הפעם, אני רוצה לשתף אתכם בתובנות ובנושאים העיקריים הלקוחים מהפאנל של מארק צוקרברג מנכ”ל Facebook, אשר דיבר על הבמה על התוכניות של החברה בכל הקשור לConnected World. כידוע לכם- זו קטגוריה מעניינת שאני מטפחת בבלוג שלי ועומלת עליה רבות, ולכן אני חושבת שהפאנל הזה ראוי לקחת חלק נכבד בסדרה הזו- כמו כן בכוונתי לשקף דרכו את מיטב התובנות אשר לקחתי אישית מהכנס.

עיקר ההתמקדות של מארק- והמסר ההמרכזי אותו הועיד לכנס הזה, סבב סביב המיזם לו הוא שותף- Internet.org, זו למעשה קואליציה של מספר חברות כגון : סמסונג, נוקיה, קאוליקום, אריקסון ועוד, וכמובן גם Facebook- ששמה לעצמה כיעד לחבר לאינטרנט את מיליארדי האנשים בעולם שעדיין אינם מחוברים. זו למעשה קולבורציה בין כל חברות התקשורת הללו והיא אמורה להשיג יעד ברור, לקרב סטודנטים מארצות שונות ומיבשות מרוחקות בעולם הבלתי מעודכן, כמו- אפריקה להיות מחוברים לאינטרנט ובכך למעשה לפתוח עבורם פתח אל העולם המודרני.

הרעיון שעומד מאחורי שיתוף הפעולה עם Facebook– רוכב על התובנה שאנשים עם מעט כסף מחפשים סיבה מספיק טובה להשקיע במכשיר סלולרי אבל יותר מכך, הדבר כרוך בהוצאה נוספת : הם יצטרכו לשאת על גבם חבילת דטה יקרה, אותה הם צריכים להוציא ממשכורתם הדלה החודשית. והנה, דרך הצעת ערך שהחברות והמדינות הנזכרות מציעות להם ניתן למשוך קהלים שונים למיזם, שכן מוצע להם לקבל את חבילת הדטה לחיבוריות לFacebook (ועכשיו גם לוואצאפ) בחינם. תשתית כזו למעשה מבטיחה שיותר יוזרים בעולם יתחברו אל הרשת, ויתרגלו להשתמש ביתרונותיה. דרך כך יוכלו לקלוט גם את העוצמות שמקנה השימוש באינטרנט ככלי לימודי, עסקי, תקשורתי ועוד. וברגע שתשתית כזו תקום היא תהיה שער כניסה אטרקטיבי וחכם לגירויים נוספים ולבניית קשר עם הרבה מאוד גולשים חדשים- ובאופן טבעי תשתית זו תייצר קרקע פוריה חדשה לגמרי לעסקים בכל העולם.

3948575096

צוקברג גם דיבר על מחקר שיצא מטעם דלויט – שבחן את האימפקט שיש לאינטרנט ולגישה לאינטרנט על כלכלות ועל תקשורת בין אנשים בארצות מתפתחות, והדברים הבולטים מהמחקר על פי פוסט שפייסבוק עצמם פרסמו בחדר התקשורת שלהם Linkהם- שהמחקר מראה את כיווני הרחבת האינטרנט אל ארצות מתפתחות, כמגמה שתוביל ותמנף את הכלכלות של ארצות אלו. הפרודוקטיביות של הארצות הללו תוכלנה לגדול בצורה ניכרת, עד 25 אחוז- ולייצר 2.2 טריליון של GDP Gross Domestic Product – וכן למעלה מ 140 מיליון מקומות עבודה חדשים, נתון זה יגרום ליותר מ160 מיליון אנשים לצאת מגבולות קו העוני ולפרוץ אל איכות חיים טובה יותר.

נתונים אלה צריכים לעניין אותנו גם אם הם נראים לנו רחוקים, כי זה אומר בפועל שכלכלות חדשות ופורחות משפיעות גם על הכלכלה שלנו באופנים ישירים ועקיפים. הרעיון של Internet.org כשהוא משולב ביחד עם מעבדת החדשנות שהקימו פייסבוק ואריקסון כחלק מהפרויקט, מאפשר למפתחים לבדוק את האפליקציות שלהם בזמן אמת על סביבות עבודה שונות ולבחון אופטימיזציה של האפליקציות בתנאי מעבדה אשר מאפשרים לבדוק את התפקוד של האפליקציות באזורים שונים ברחבי העולם. זהו פרט חשוב מכיוון שמפתחים נוטים לפתח אפליקציות שצורכות הרבה מאוד דטה, ולמעשה זהו הערך היקר ביותר בכל הקשור לקונקטיביות של האנשים. מעבדה כזו תורמת את חלקה למפתחים אך כמובן גם לפייסבוק ולשותפות האחרות- שביכולתן לבחון את הביצועים של הפיתוחים בשטח ועל ידי כך לכייל את הפיתוח כך שיצרוך פחות דטה ויפיק ביצועים טובים יותר.

096298303

צוקברג גם שיתף את הקהל במיזם נוסף– מאמץ משותף של Internet.org יחד עם יונילייוור, שמטרתו לייצר פלטפורמה חינוכית להבנת האינטרנט במקומות שונים בעולם כמו הודו. החשיבה שעומדת מאחורי תתי פרויקטים כאלו נובעת מהתובנה שעבודה משותפת ביחד בין ארגונים גדולים ורבי השפעה מאפשרת ליצור גירוי אצל משתמשים חדשים ולהוריד מחסומי כניסה לאינטרנט, על ידי הצעת ערך שתראה להם מערכת אטרקטיבית ותועלתית לחייהם השוטפים. האמירה החד משמעית היא שאם נוכל לחבר את מיליארד האנשים הבאים לאינטרנט (צוקרברג חושב שהמספר צריך להיות גדול פי שלוש מכך)- הדבר יאפשר לחבר את העולם לכלכלת ידע שתייצר תשתית לעוד ועוד יתרונות לטובת כולם.

מילת סיכום– אני שמחה על כך שנקרתה לְפָנַי ההזדמנות לראות את מארק צוקרברג על הבמה (זו הפעם השניה עבורי). בעיני הוא התבגר מאוד, וגם פייסבוק כחברה התרחבה והבינה שכיום ערכה הרבה יותר גדול מסך חלקיה. אין לי ספק שחברות כמו גוגל, פייסבוק ואחרות מסוגלות לחולל גם בהמשך עוד שינויים אדירים בחיינו. ואין עוררין על כך שהמטרה ששמו לעצמן של חיבור העולם לאינטרנט, בין אם מדובר בחיבור האנשים שאינם מחוברים ובין אם מדובר בחיבור מכל קטגוריה שהיא (ערים, בתים, חפצים. אביזרים שאנחנו לובשים)- ייצר עבורנו ערך ותועלת שכיום אנחנו אפילו לא מסוגלים לדמיין את ההשלכות שלהם על החיים הפרטיים של כל אחד ואחד מאיתנו.

זו תקופה מדהימה לחיות בה, וגם לחוות את השינוי מעיניים של חוקרת, ואני שמחה שאני יכולה לשתף אתכם במחשובתי ולתת לכם מעט מהרעיונות שעוברים בראשי. מצרפת לסיום את הפאנל באורך מלא על מנת שתוכלו לראותו בעצמכם ולקחת משם מבחר תובנות משלכם.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.