Trends for 2014 | Actionable Intelligence

3546484

אם יש טרנד משמעותי במיוחד, שצריך לתת עליו את הדעת-  ולברר איך לאמץ אותו בחוכמה אל סט כלי העבודה שלכם- הטרנד של מידע שיכול להפוך לפעולות- מידע שהוא במהותו אקשנבול. אין ספק שמנקודת מבט כללית זוהי בשורה שנובעת ממהפכת הדטה העולמית שעוברת עלינו יחד עם “הביג טרנד” ה- Big Data. אבל בעיני צריך קודם כל להתייחס לפרטים שבונים טרנדים גדולים כדוגמת ביג דטה, כלומר- החוכמה היא למצוא דווקא את החלקיק הקטן, היצירתי, כיוון שהוא זה שמחולל שינוי. היכולת לתרגם את נתוני המידע לפעולות מעשיות הוא הנקודה הכי משמעותית בצונאמי הזה של השיחה על ביג דטה ועל כך ארחיב את הדיבור הפעם. הפוסט הזה מהווה חלק מסדרה שנשענת על מצגת מצוינת של טרנדים ל2014. אני עושה עבורכם -זום אין על הדברים העיקריים אבל מניחה לכם לצפות בקובץ המקורי ולקחת ממנו עוד פרטים רלוונטיים לתועלתכם.

פלטפורמות הסושייל מכילות הרבה מאוד אינפורמציה על היוזרים שלהן. האינפורמציה הזו נאספת לאורך השנים אבל בעצם היכולת להשתמש במידע הזה, בדטה הזו, מתחילה להראות את ניצניה רק בשנים האחרונות. הרבה מאוד נותני שירותים שמאשרים לנו להיכנס דרך היוזר שלנו בפייסבוק- מה שקרוי : SSI – שמוטמע למשל Airbnbיכולים למעשה להשתמש בדטה הזו ולהוציא ממנה אפיונים ועולמות תוכן שמעניינים את הגולשים ודרכם לאפיין את נטיותיו של האדם ואת היכולות הפיננסיות שלו. כל התמונה נסמכת על בסיס הנושאים שאנשים מדברים עליהם, על קשריהם במעגלים החברתיים, על תדירות פרסום פוסטים מפרי עטם ועוד. באופן זה מצטברת דטה עשירה על הלקוחות שעשויה לגלות רבדים נוספים שאינם נשמרים במערכות CRM מסורתיות. מחקרים שבדקו לעומק את נושא היוזרים שנרשמים דרך רשתות חברתיות ובפרט דרך פייסבוק מראים כי עוד לפני שאנו בוחנים את הדטה ומחלצים ממנה תובנות, הרי עצם ההתחברות של היוזר דרך כרטיס הסושייל לאתר של החברה הופך אותו באופן טבעי ליותר מעורב וליותר משמעותי מבחינה עסקית עבור המותג.

ישנן הרבה מאוד תאוריות– והרבה סיפורים על הרעיון של שימוש בדטה מהסושייל- בכל טוויט ובכל פוסט שאנחנו מעלים נמצא שפע של מידע רך שישמש לניתוח הנתונים, ודרכו נוכל לחלץ באופן תבוני את רוב המידע החיוני על היוזר.  לדוגמא, חוקרים מאוניברסיטת קורנל שמשקיעים את מרצם במחקר הדטה שלהם בFacebook יכלו לחזות שינוי במערכת היחסים וצפו מראש פרידה עתידית כשישים יום לפני שהיא קרתה בפועל. זאת על פי ניתוח של ההתנהגות של האנשים בפלטפורמת הסושייל.

גם הרכישות האחרונות של פייסבוק, טוויטר ואפל מספרות כי חברות רציניות שמוכנות להשקיע שואפות לשכלל את נגישוּתן לדטה שמשקפת התנהגות. בין החברות שנקנו- Trendrr על ידי טוויטר, Facebook שרכשה את אונובו הישראלית, אפל שרכשה את Topsy. במקביל טוויטר עובדת באופן אקטיבי עם חברות שלמעשה מחברות את הדטה של היוזרים שלהם אל מול דטה טלוויזיונית על מנת למצוא את הקורלציה האידיאלית, כדי שאותו חיבור על ידי המאצ’ינג יספק דטה שתבהיר איך מודעות מתקבלות בפועל והאם המסר שלהן עובר בצורה שתשפיע על החלטות הצריכה.

מה הן למעשה ההשלכות על מותגים ? 

מותגים צריכים לקחת ברצינות את כל האפשרויות של האפקטיביות ולהתנסות בדרכי מדידה אלטרנטיבות לגבי הדטה אליה הם חשופים. עליהם להתייחס לכך בצורה קריאטיבית ולזקק את המידע המשמעותי לארגון מתוך הפעילות המנוטרת במדיה החברתית : מה בדטה יכול לעשות את ההבדל הלכה למעשה ואיך לייצר פעולות יזומות בפועל. מן ההכרח לבדוק בצורה חכמה וממוקדת איזו דטה תהיה רלוונטית לסושייל מדיה. כמו כן לברר מה בפועל ניתן לידלות מהמכרה העצום שנחשף לעין כל כדי להעבירו לציר הפעולות של המותג. ובשורה התחתונה מוטב תמיד לחשוב על סוגית הפרטיות כאשר משתמשים בדטה.

כמו שאמרתי בתחילת הרשומה– אני מוסיפה לכם את המצגת המקורית על מנת שתוכלו לקחת ממנה רעיונות שיעשירו את ארגז כלי העבודה שלכם. וזו הזדמנות טובה לברך אתכם בשנת 2014 מוצלחת בעסקים ובכל אשר תפנו !

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.