Artificial Intelligence to Help Blind People ‘See’ Facebook

screen-shot-2016-04-04-at-1-46-54-pm

בשבוע שעבר העברתי הרצאה בכנס החדשנות של איגוד השיווק, אשר שעסקה בהיפותזה שאני קוראת לה : ״חדשנות מבוססת אדם״. הרעיון בחדשנות מבוססת אנשים נסב על התובנה שצריך לייצר חדשנות שעונה על צרכים של האדם- ואם נצא מהם כפי הנראה נעשה קסמים. חשוב לי להדגיש שאנחנו נוטים לחשוב בטעות שקסמים חייבים להיות יקרים, מושקעים- ובעיני זה ממש לא נכון, אפשר לעשות קסמים גדולים מדברים ממש קטנים.

הרשומה הנוכחית תתעכב על חדשנות מבוססת אדם, שפייסבוק יצרה באמצעות בינה מלאכותית וזאת לטובת קהילה מובחנת, קהל כבד ראייה או עיוור שאינו זוכה לראות תמונות בפייסבוק כפי שכולנו רואים. ישנו חידוד נוסף שאני רוצה לקפל לטקסט לפני שאדבר ואפרט את החדשנות של פייסבוק- יש לנו נטייה לחשוב במונחים של העתקת יכולת אחת ממקום אחד למקום אחר, ולפעמים צריך להזיז את נקודת המבט ולייצר פתרון שעונה על צורך אבל בדרך אחרת.

פייסבוק עובדת תקופה ארוכה על אימוץ של יכולות בינה מלאכותית לנכסים שלה, וזאת ממקום של יצירת ערך אמיתי עבור קהילות שונות, תחשבו כמה זה מדהים עבור הקהל העיוור אם באמצעות החדשנות הטכנולוגית של פייסבוק הוא ירגיש בפועל שכוללים אותו כחלק מהתרבות והחברה.

facebookviz

מי שלא יודע פייסבוק מאפשרת לעיוורים באמצעות הפלטפורמה ובהשענות על היכולות של מכשיר המובייל להקריא את הפוסטים עבור קהל עם מוגבלות ראייה. והנה באמצעות בינה מלאכותית פייסבוק לוקחת את הרעיון הזה ומאפשרת לעיוורים לראות תמונות ! כיצד בפועל היא עושה זאת ? באמצעות הקראת התכולה של התמונה לקהל זה. אומרים שתמונה שווה אלף מילים- אבל כפי הנראה אי אפשר להגיד אלף מילים על כל תמונה- ולפעמים מספיק שלוש בשביל שהעיוור ירגיש חלק מהתמונה הקולקטיבית בסושייל ויבין מה מתרחש סביבו.

Facebook_Alt_Text

פייסבוק אומרת שבעוד שיש בכל יום 2 מיליון שיתופים של תמונות בפלטפורמות השונות שלה : פייסבוק, אינסטגרם, Messenger ו-WhatsApp ישנה קהילה גדולה של אנשים שלא יכולה להיות נגישה לתוכן ויזיאולי. עם יותר מ-39 מיליון אנשים שהם עוורים, ויותר מ-246 מיליון שיש להם נכות כלשהי של לקות ראיה- הרבה מאוד אנשים הופכים להיות לשונים ומרגישים שהם Excluded מהשיחה הכללית שמתפתחת דרך תוכן תמונה ברשת החברתית.

לכן, פייסבוק בנתה טכנולוגיה שיכולה לעזור לעיוורים לחוות את התוכן בפלטפורמה בדרך שדומה לאחרים- ולהנות, באותה מידה.

לחידוש הטכנולוגי קוראים- Automatic Alternative Text, ומדובר בפיתוח חדש שמייצר תיאור קטגורלי של התמונות ומסביר לעיוורים את מה שנמצא כתכולה בתוך התוכן הויזואלי. כל זאת מתאפשר בשל העובדה שפייסבוק אימצה יכולות טכנולוגיות מתקדמות של בינה מלאכותית- Recognition Technology, יכולות שמבוססות על קריאת תמונות של מיליארדי אנשים ברשת החברתית- קריאת הדפוס של התמונה וההקשרים אשר מאפשרים בסופו של דבר לנתח את התמונה בצורה אוטומאטית ולספק ממנה מידע.

מילת סיכום, בפייסבוק מצהירים כחזון מוביל של החברה שכשאנשים מחוברים הם יכולים להשיג יכולות ויעדים אקסטרא אורדינרים וכקהילה הם יכולים להגיע למקומות רחוקים מאוד, העובדה שמחברים את הנדבך של קהילת העיוורים לקהילה הכללית והופכים אותם לחלק- מייצרת כוח אנושי משמעותי לכל הכיוונים, ולזה אני קוראת : חדשנות מבוססת אנשים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.