Piper Jaffray’s Teen survey

pip1

אני רוצה להתעכב אתכם הפעם על מחקר מעניין מאוד, העוסק בהרגלים של הדור המתבגר Teens בכל הקשור ל-צריכת מדיה, רשתות חברתיות- איקומרס ועוד. לקחתי חלקים משמעותיים שזיהיתי מהמחקר ויבאתי אותם לכאן, עם תוספת של תובנות ומיקוד לוקאלי לגאוגרפיית ישראל על מנת שיהווה עבורכם ארגז כלי עבודה מול קהל יעד זה. כמו כן, אני מוסיפה עבורכם את המחקר האינפוגרפי במלואו לתחתית הרשומה על מנת שתוכלו לחלץ ממנו מידע שרלוונטי עבורכם.

אחד המקומות המעניינים להסתכל עליהם במחקר הינן פלטפורמות המדיה החברתית ותפקידן בעולם של הדור הצעיר. אני גורסת ומוסיפה למחקר- שחשוב להסתכל גם על הפלטפורמות אך יותר משמעותי להביט במבט מקרוב על ההתנהגויות וההרגלים שנגזרות בשימוש בהן, ניתן לראות למשל ש-Snapchat תופסת מרכז כובד משמעותי בחייהם של חבר”ה צעירים כמעט כמו פייסבוק, ועדיין, אינסטגרם היא זו שמובילה כרשת חברתית עבור דור זה יחד עם פייסבוק.

לכל מי שטוען שפייסבוק אינה אפקטיבית בחייהם של הדור הצעיר כדאי שיבדוק שוב את הנושא, בעיני- תפקידה של פייסבוק בחיינו משתנה ועל כך כתבתי פוסט ארוך ומעמיק ושוב אנחנו יכולים לראות מדטאות שונות שפייסבוק לא “מתה” אלא חיה נושמת ושרירה בחיינו, למי שרוצה לקרוא את הרשומה המדוברת רצ”ב לינק-Link.

שימו לב לדקויות של המחקר– התובנה שיוצאת מהדטה הינה שאינסטגרם עדיין מובילה כרשת החברתית “החשובה ביותר” מכל הרשתות השונות עבור צעירים בארה”ב- Snapchat למעשה מופיעה במחקר בפעם הראשונה כרשת חברתית בעלת חשיבות מתפתחת כמגמה. אם אנחנו משווים זאת לגאוגרפיית ישראל הניתוח שלי הוא ש- פייסבוק, אינסטגרם ואפליקציות המסרים הקצרים כמו Whatsapp הן הדומיננטיות בחייהם של האנשים באופן כללי וגם בחייהם של הצעירים.

MostImportant

בקטגורית האיקומרס ניתן לראות שינוי בהרגלים של בני נוער- והעדפה ברורה לאתרים של אופנה שהם Online-Only, עכשיו חשוב להבין, המחקר מתעסק בגאוגרפיה מאוד ספציפית- ארה”ב, אבל בכמה וכמה מחקרים וכמה חברות מחקר טוענות שככל שהגילאים צעירים יותר כך ההתנהוגיות נהיות גלובאליות- משמע, הדור הצעיר בישראל מושפע מדברים דומים שקיימים בגואוגרפיות אחרות, הלוקלאזיציה תמיד תשפיע אבל ללא ספק ישנן השפעות גלובאליות- אין ספק שניתן לראות זאת בישראל בשל העובדה שיותר ישראלים רוכשים בחו”ל ומושפעים מזירת סחר משתנה.

כמו כן- אם מסתכלים ספציפית על הנקודה הנבחנת במחקר, רכישה בקרב קמעונאים שנמצאים רק באון ליין- ניתן לקבל על הנקודה הזו דוגמא מצויינת ברכישה של גולף את עדיקה ב40 מיליון שקל, זו הוכחה לכך שההתנהגויות של האנשים- הצרכנים משתנות ולכך שזירת הסחר המסורתית מבינה זאת ומנסה לאמבד לתוכה את ההשתנות הזו על מנת שתוכל להמשיך ולהיות תחרותית.

תוכלו לראות בגרף הבא את ההשתנות של הדור הצעיר בכל הקשור להעדפות בקניה בקמעונאות אוף ליין מול קניה און ליין.

bii teens preferences online fashion shopping

משמעותי להסתכל על המגמה ועל הדטה ועל הנתונים ולהבין מה הם מספרים– וגם אם נראה לנו שזה רחוק ומתכתב עם קהל שונה משלנו, כי כפי שכבר אמרתי ההשפעות של הגלובל במיוחד על קבוצת גיל זו הינן משמעותיות.

רק 61 אחוז מTeens בארה”ב אומרים שהם מעוניינים לרכוש באון ליין מקמעונאים מסורתיים מקמעונאים שמחזיקים גם- Bricks & Mortar Stores. זו למעשה ירידה חזקה מ81 אחוז שענו לאותו מחקר בשנה שעברה שאמרו שיהיו מעוניינים לרכוש און ליין מקמעונאי שמחזיק חנות פיזית. שימו לב לכך שיש פה כמה סיפורים מעניינים :

1. הבעתיות של קמעונאי אוף ליין היא בכך שהם מעתיקים את הצעת הערך שלהם לאון ליין ולא מייצרים בידול שמכתיב סיבה לרכוש און ליין.

2. העובדה היא שקמעונאי On line -Only נתפסים כסקסיים יותר ומבינים את המהות ואת הסיבה לרכוש רכישה איקומרסית.

3. ברור לגמרי שקמעונאי און ליין שנולדו לאקו סיסטם הדיגיטלי מלכתחילה מבינים את הרעיון מאחורי בניית חווית צריכה מלאה שמתחילה אומנם בOn Line- אבל חייבת להיות מטופחת קצה לקצה עד ללג האחרון שהוא בוודאות- אופ לייני.

אמזון הינה רק דוגמא אחת לקמעונאי און ליין– אשר מייצר מדיניות פעולה ושירותים גמישים על מנת שהצרכנים ימשכו אליה ולא אל קמעונאים מסורתיים אוף ליינים. כמעט חצי מהבחורים הצעירים האמריקאים אומרים כי אמזון זו הבחירה המרכזית שלהם כאתר לקניות אופנה, בקרב בחורות צעירות האחוז הזה נחלק בין אמזון וeBay.

bii teens preferred shopping sites

מילת סיכום– כפי שאמרתי בתחילת הרשומה הצמדתי לכם לכאן את המחקר האינפוגרפי המקורי על מנת שתוכלו לצלול אליו בעצמכם, נושא הדורות- השינוי בהתנהוגיות וההרגלים הינו עולם שמרתק אותי ולטעמי צריך לעניין גם אתכם ומצידי אני מבטיחה להמשיך ולכתוב עליו ביתר שאת- על מנת שארגז כלי העבודה שלכם יהיה משומן ומוכן להתמודדות ולחשיבה כיצד ניתן להיות ריספונסיבים לשינוי ולעצב את הפתרונות שלכם בהתאם.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.