E-commerce highlights | Internet Trends report

34474878_10155829995154125_6466105038296055808_n

משמעותי עבורי להביא לכם לכאן תובנות מדו”ח האינטרנט החשוב ביותר בעולם- אשר יוצא פעם בשנה על ידי האנליסטית המוערכת מרי מיקר, כתבתי על כך פוסט מקיף אשר מחלץ עבורכם תובנות עיקריות מהמסמך המלא- והפעם רוצה להתמקד בדברים החשובים שנאמרו בהקשר של איקומרס. כמו בפוסט הקודם גם כאן, אמבדתי עבורכם לתחתית הרשומה את המסמך המלא, ומפצירה ללכת ולקרוא מתוכו שכן מדובר באחד הניירות החשובים ביותר בתעשייה.

“With online sales crossing the $4 billion mark, e-commerce saw 16% year-over-year growth...”

בכל שנה, מרי מיקר מוציאה את הדו”ח המפורט הזה אשר מאפשר לנו להבין בצורה מאוד עמוקה טרנדים וסטטיסטיקות בעולם האינטרנט וההשפעות שלו כמעט על כל דבר : עסקים, החיים של האנשים, מדינות וכלכלות. הרבה מהמחקר עב הכרס מתמקד השנה בנושא של איקומרס, ומאפשר להבין ולקבל אינסייטים על קשת רחבה של טרנדים בעולם הקמעונאות הדיגיטלות, מהצמיחה של חיפוש מוצרים באון ליין, פרסום והתפקיד של פלטפורמות הסושייל לייצירת מכירות און ליין.

על פי Mary Meeker, לא עושה רושם שהדהירה של עולם האיקומרס הולכת להיות יותר איטית, המכירות ברשת עלו בצורה מדהימה ומהירה- זאת הרבה יותר משנים קודמות. אנשים משתמשים במכשיר המובייל שלהם לטובת רכישת מוצרים ושירותים, ואמזון (לא ממש מפתיע) היא השחקן המשמעותי שלוקח חלק גדול מהעוגה של האיקומרס (וגם נתח משמעותי מהחיפוש אחר מוצרים און ליין), פלטפורמות הסושייל מובילות לגילוי של מוצרים ובפועל לפאנלים שמסתיימים ברכישה.

הנה כמה ברייק דאון של המחקר והיילייטים על הדברים שחשוב להתעכב עליהם :

M9

איקומרס ממשיך לצמוח. E-commerce Continues to Grow

המכירות באינטרנט בארה”ב הגיעו ל-450 מיליארד דולר, עליה של-16 אחוז שנה אחר שנה. ואם מסתכלים על המספרים מהשנה הקודמת רואים שהאחוזים ב-2016 עמדו על-14. ככל שהאיקומרס צומח, הוא לוקח בפועל צ’אנק משמעותי מהמכירות באוברול. איקומרס מייצג כיום-13 אחוז מהמכירות בטוטאל ב-2017. המכירות בקמעונאות הפיזית הולכים אל עבר הֶאָטָה, עם עליה של-3 אחוז שנה אחר שנה, מסמלת את העובדה שיכול להיות ובקרוב נגיע לסטגנציה או לירידה.

חשוב להבין שגם המכירות און ליין מתאפיינות אחרת לאורך השנים- הקניות במובייל עולות משמעותיות, מדובר בעליה של-54 אחוז שנה אחר שנה. למעשה, המכירות במובייל און ליין מהוות את הצמיחה הגדולה ביותר, יחד עם גידול בשימוש במובייל כמכשיר לבידור, מוזיקה וצריכת מדיה (עליה של 43 אחוז שנה אחר שנה), פיננסים (עליה של 33 אחוז שנה אחר שנה), אפליקציות של יוטיליטי (עליה של 20 אחוז שנה אחר שנה) ואפליקציות של חדשות (עליה של 29 אחוז שנה אחר שנה).

ME1

איקומרס מוביל להסטת תקציבי הפרסום השחקנוות המרכזיות : גוגל, פיסבוק ואמזון. E-commerce ad Revenue : Google, Amazon & Facebook

המחקר מחדד את הקשר בין התפתחות האיקומרס להתפתחות עולם המדיה, הכנסות עצומות עבור חברות כמו : גוגל, פיסבוק ואמזון. גוגל למשל מראה פי שלוש צמיחה במעורבות במובייל בכל הקשור לאיקומרס ופרסום. הרווחים של אמזון מפרסום הגיעו ל-4 מיליארד דולר- עליה של-42 אחוז שנה אחר שנה. פייסבוק משיגה מעמודים של עסקים קטנים גידול של- 23 אחוז שנה אחר שנה. פייסבוק גם הראתה צמיחה בכל הקשור ל-CTR שהיא מייצרת-3 אחוז במהלך הרבעון הראשון של 2018- עליה של אחוז ב-CTR  מהתקופה המקבילה בשנה שעברה.

ME6

במסמך של מרי מיקר, מזכירים מחקר אחר של סיילסופורס אשר חוזה כי עד 2020 נושא של- Customer Lifetime Value CLV יהפוך להיות לדבר המרכזי ביותר באופטימיזציה של מטריקות בפרסום- הרבה יותר מאימפרשן או מהטרפיק שיוצרים, זו אמירה חשובה שכן היא משנה את הפאנל ואת היעדים והמטרות המוגדרים שלכם במרחב הפעילות באיקומרס, מדיה וסושייל בפרט.

ME2

M10

הנתח של אמזון בזירת האיקומרס.  Amazon’s e-Commerce Share.

בדו”ח של 2013, מרי מיקר דיווחה שאמזון מחזיקה ערך של-52 מיליארד דולר בגידול במכירות של סלרים (GMV), ב-2017 אמזון מייצרת 20 אחוז מהשוק- מה שאומר שגדלה ב-28 אחוז, כיום היא אחראית ל-129 מיליארד דולר ב-Gross Merchandise Value, GMV.

לא רק שאמזון הינה הפלטפורמה האיקומרסית שצומחת הכי מהר ועל חשבון כולם, אתר אמזון הינו הרבה פעמים המקום הראשון אליו אנשים הולכים כשהם מחפשים מוצרים (ואגב, לא רק מוצרים- כשהם מחפשים ברשת באופן כללי). במחקרים שנערכו בארה”ב על צרכנים אמריקאים יצא כי-49 אחוז עונים כי הם מחפשים אחר מוצרים באמזון ומתחילים בה כסוג של מנוע חיפוש. רק-36 אחוז אומרים כי הם מתחילים את החיפוש במנועי החיפוש (כלומר, גוגל),

ME3

התפקיד של הסושייל מדיה בזירת האיקומרס. Social media’s Role in e-Commerce

פלטפורמות הסושייל תופסות כוח משיכה בכל הקשור לגילוי של מוצרים באון ליין ולרכישה בפועל. במבוסס על דטה מ-Curalate’s 2017 Consumer Survey, חמישים וחמישה אחוז מהאנשים קונים מוצרים און ליין אותם גילו ברשתות החברתיות (44 אחוז אומרים כי גילו את המוצר און ליין, אבל קנו אותו מאוחר יותר- 11 אחוז עונים כי קנו את המוצר ישירות כשראו אותו בפידים של הפלטפורמות החברתיות השונות).

כשמסתכלים על אלו רשתות חברתיות השיגו את הגילוי הגדול ביותר של מוצרים, פייסבוק מובילה עם-78 אחוז מהדיסקברי בפלטפורמות. אינסטגרם ופינטרסט נמצאות במקום השני עם 59 אחוז שעונים כי מצאו, גילו מוצרים מבוססי תמונה באחת מהפלטפורמות, וטוויטר כמו גם סנאפצ’אט נמצאות במקום השלישי עם-31 אחוז לטוויטר, וסנאפ-22 אחוז.

אלו היו השקפים המעניינים שתפסו את עיני בנושא האיקומרס, כפי שהבטחתי אני מניחה לכם כאן את המצגת המקורית ומעודדת שתכנסו ותקחו אינסייטים ותובנות- בכל הקשור לזירת הסחר הדיגיטלית יש במסמך עוד הרבה מה ללמוד ולהתעשר.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

One comment

  • EYALNo Gravatar says:

    ניתוח מצוין ומדוייק,מתומצת כמו שצריך ומוסבר נכון,אין ספק שאנחנו הולכים לקראת תקופה מעניינת שמשתנה לנו מול העיניים כל בוקר והחדשנות בה רק מפתיעה אותנו כל פעם מחדש!

Leave a Reply

Your email address will not be published.