It’s the Feed Generation

maxresdefault

בפחות מעשור, הפכנו כולנו לדור הפיד– לא ממש משנה מאיפה אנחנו בעולם, מה הגיל שלנו והעיסוק, המידע ששוטף אותנו ביום יום מופיע במגוון ערוצי הסטרמה אל המודע שלנו- והפכנו את הלאונצ’ר של הסלולר למסך החשוב ביותר בחיינו בו אנחנו מקבלים בפוש מידע אישי ורלוונטי.

לא פלא אם כך שפייסבוק הפכה להיות למרכז החיים, וה-News Feed ממש כשמו מכתיב לנו את סדר היום- במעגלים של חברים, משפחה ועולם העבודה. הדטה מספרת שיותר משני מיליארד אנשים משקיעים בממוצע כחמישים דקות ביום בשביל- לגלול… זו כבר לא תופעה, או מגמה חולפת- אלא הדרך בה אנחנו מגלים דברים, מתקשרים עם העולם ובעיקר- מתערבבים עם המידע.

טאבולה החליטו לאחרונה להשיק מוצר פיד משלהם, אשר אמור לשנות את הדרך שבה אנחנו כגולשים חווים את חווית האתרים,  את חווית הפאבלישר- תחשבו על כך שאתרי העיתונות כיום הם די “קפואים” הנדל”ן שלהם מאוד מאוד מוגבל, ובטח ובטח כשכולנו עוברים לצריכת מדיה ומידע במובייל- המסך והReal Estate רק מצטמצם.

screen-shot-2017-05-22-at-14244-pm_UO7rev4

הרעיון של “פיד טאבולה” מייצר תשובה חכמה למגוון בעיות, למעשה הנדל”ן של הגולש, הפאבלישר ושל המפרסמים מקבל צורה חדשה לגמרי, באמצעות “מערכת ההפעלה” שטאבולה מייצרת- היא מאפשרת לעיתונות המקוונת “לרבד” את המידע עבור הגולשים ולהכניס בו הלכה למעשה- חיים.

במציאות כיום, כשאין פיד באתרי הפאבלישר– הגולשים נכנסים אל המדיה המקוונת באמצעות פייסבוק- שוהים זמן לא רב, ממצמצים על המידע ועושים- Back אל הרשת החברתית אשר פשוט “יונקת” אותנו כל הזמן בחזרה אליה. אבל חשוב להבחין שהדבר המרכזי ששואב אותנו הוא היכולת הפידבלית לגלול במידע ולבחון את הדברים שמעניינים אותנו- שכן במציאות שבה אנחנו חיים, אומר זאת אדם סינגולדה מאוד מאוד בחוכמה- אנשים לא רוצים לרדוף אחר המידע, הם רוצים שהמידע הרלוונטי ירדוף אחריהם.

הפיד של טאבולה יהווה מאין-App Store של כרטיסיות מידע, ובתוכו אנחנו כגולשים נחשף לפיסות הרלווונטיות אלינו כי הכל יהיה מבוסס דטה. הפאבלישר יוכל לשלב בתוך המידע בכרטיסיות, מידעים נוספים אשר מגיעים ממקורות שונים חיצוניים- שכן הן מהוות כתחליף לאפליקציות, ויאוגדו במרקטפלייס גדול אליו יוכלו שחקנים שונים לעשות און בורדינג לתכנים מגוונים.

זה אומר שאם אני כגולשת נמצאת בפיד, אוכל להחשף למידע של המדיה המקוונת, למידע איכותי ואדיטוריאלי אבל במקביל אוכל “לטעום ולדגום” תכנים נוספים שהועלו באפסטור כמו : מזג האוויר, סרטוני- How To ועוד.

וישנו נתון נוסף שמשמעותי לקחת בחשבון, חלק גדול מההתעמקות בפיד תהיה מכוונת וידיאו, שכן לא רק שאנחנו חיים בעידן הפיד, המידע שמציף אותנו והתוכן שאליו אנחנו מתחברים יותר מיום ליום הינו מידע מבוסס-Video. מדברים על כך שעד-2020 יותר מ-75 אחוז מהאינטרנט יהיה מבוסס תוכן וידיאו, ויש מצב שבמהירות שבה הדברים מתפתחים זה אף יקרה הרבה יותר מהר.

as

אדם סינגולדה קורא לטאבולה- “הסטארטאפ של הסטארטאפים” וזה לא בכדי, כי בגישת הפיד מבוסס מערכת הפעלה פתוחה, שבה גורמים שונים יכולים להיות חשופים למרקטפלייס אליו הם יכולים לעשות און בורדינג של מידע- ושל כרטיסיות אשר ישולבו בפיד, ישנו סיכוי גדול שסוף סוף תקום תחרות אמיתית לשחקניות- הדואפול ששולטות כיום בכיס של המפרסמים וגם ללא ספק שולטות ב-Eyeballs של הגולשים.

הפיד החדש של טאבולה, יאפשר למפרסמים את ההזדמנות להגיע אל קהלים בצורה מטורגטת, על ידי מינוף הפורמאט החדש שיהווה-Real Estate בטוח יותר באתרים עם תוכן איכותי ואדוטרילי. ה-interface של הפיד קרוי על פי אדם “כרטיסיות” של אינפורמציות ופורמאטים שונים, למשל- טאבולה לקחו את רעיון הקרוסלה שקיים בפייסבוק ושילבו אותו כחלק מהרעיון של הפיד. הפאבלישר יוכלו להיות בקונטרול כפי שאמרתי קודם, על הויסות של כרטיסיות אשר יכולות אורגניות בפיד, כמו כן המלצות של העורכים ותוכן שרלוונטי- ובמקביל הכרטיסיות תוכלנה להוות במה לתוכן מספונסר על ידי מותגים- בתוכן כזה יוכלו הBrands לשלב (בתשלום)- וידיאו, קידום מוצרים, קידום אפליקציות ועוד.

הכוונה במהות הינה לגרום לקוראים להשאר זמן רב יותר באתר של הפאבלישר– ובנדל”ן זה הפאבלישר יוכל להמשיך להגיש תוכן מקורי של האתר, בשילוב קונטנט רלוונטי נוסף עבור הגולש ממקורות שונים. בטאבולה טוענים כי אתרים שאימצו את הפיד הגיעו לתוצאות מדהימות, זמני שהייה הרבה יותר גדולים, כמו גם היכולת של הפאבלישר לתרגם את זמן השהייה לעליה במכירות בפועל. ללא ספק נכונה לנו תקופה מעניינת ומאתגרת ואולי שחקניות כמו טאבולה עם אומץ, חזון וראייה חדשנית תוכלנה לשנות ולו במעט את מפת הדרכים במרחב הדיגיטלי.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.