KPCB 2016 Internet Trends | Retail

44

כפי שהבטחתי לכם, אני מעמיקה במצגת המגמות של- Mary Meeker על מגמות האינטרנט ל2016 ומעבירה דרך פוסטים ממוקדים- נושאים משמעותיים אותם חילצתי מהמסמך המדהים הזה. הפוסט הנוכחי יתעכב על עולם הקמעונאות- איפה ניכרים השינויים ? בראי הזמן מה עשוי לקרות ועוד. אתעמק בשקפים רלוונטים ואוסיף עליהם תובנות ואינסייטים משלי- ולמי שרוצה לצלול אל המצגת השלמה (על כך אני ממליצה בחום)- הוספתי אותה בתחתית הרשומה. 

כמו כן, למי שרוצה להיות חשוף לסדרת הפוסטים המלאה, רצ”ב לינק שעם הזמן יתעדכן ברשומות נוספות אשר יורדות דריל דאון לתוך ורטיקלים ספציפים ומנתחות את הנושא לעומק : Link.

R1

כפי שאתם יכולים לראות מעל לפסקה זו– קמעונאות משתנה בשל החיבור בין טכנולוגיה, מדיה ומודלים עסקיים חדשים אשר קמים באמצעות שילובים של הדברים זה בזה, יותר ויותר ויוצרים מציאויות חדשות. קמעונאים דיגיטליים כמו אמזון קובעים סטנדרטיזציה אחרת לדרך בה אנחנו כצרכנים חושבים על מה שנורמלי- מה שקרוי The New Normal– הם מבינים שצריך לייצר זירות עם טרנזקציות גבוהות ושימוש באיסוף חכם של דטה- אשר עוזר הלכה למעשה לבנות שירותים ומוצרים חדשים ומניע אותם להשיק- Privet Labels.

R2

זו תקופה בה אנחנו רואים פחות דיפרנסציה ביו מוצרים, מותגים וקמעונאים- מוצרים הופכים להיות למותגים, מותגים הופכים לקמעונאים וקמעונאים הופכים למוצרים או מותגים. בעולם בו הטכנולוגיה יכולה להוות כלי מבדל ויוטיליטי של שירות- קמים מודלים של D2C הנשענים על כך שהטכנולוגיה יכולה לעזור בתהליך המכירה ככלי תומך החלטות, לדוגמא- ניתן לראות זאת ב-Stitch Fix-קמעונאי אופנה און ליין אשר עוזר לנשים לבחור את הבגדים הנכונים באמצעות עוזר דיגיטלי.

R3

המפתח הברור הוא שעולם הקמעונאות חייב להיות עירבוב– Omnichannel של קמעונאות דיגיטלית וקמעונאות פיזית, קמעונאי אוף ליין יוצרים נוכחיות און ליין, וקמעונאי On Line מייצרים נוחכות מתגברת באוף ליין באמצעות פופ אפ שופ, Showrooms ועוד.

R4

קמעונאות On Line מעצבת אחרת את ההתרחשות של הדברים– היא גורמת לכך שאנחנו כצרכנים נהיה- Always-On Connectivity, והשיווק שמתאפשר במרחב הדיגיטלי הינו הרבה יותר מטורטג- Hyper Targeted Marketing והכל כמובן מבוסס תמונה ופרסונליזציה.

R5

שיווק מטורגט– Hyper Targeted Marketing מייצר בפועל צמיחה עבור קמעונאים בקידום הנוכחות שלהם, של המותגים ושל המוצרים. זירות כמו- טוויטר, אינסטגרם, פייסבוק וגוגל מאפשרות לזהות את הכוונות של האנשים, ללמוד אותן, להבין את ההתנהגויות ולהפוך את השיווק לכלי חזק שמאפשר לטרגט את אותם צרכים ובפועל לעשות מה שאני קוראת לו- מינימום הוצאה במקסימום תוצאה.

R6

דור ה-Millennials משפיע על ההתפתחות של עולם הקמעונאות– הם מהווים בארה”ב 27 אחוז מהאֻכְלוּסִיָּה, וזה אומר שזה הדור הגדול ביותר שלמעשה הרגלי הצריכה שלו משפיעים וישפיעו על ההתפתחות של הקמעונאות ב-10-20 השנים הבאות.

R7

קמעונאים שמשתמשים בכוחה של התמונה בכלים ובנכסים הדיגיטלים שלהם רואים הלכה למעשה בצמיחה משמעותית של מעורבות- ומעורבות גבוהה יותר מתרגמת את עצמה בפועל למכירות ורכישות גבוהות יותר ול-Conversion משמעותי הרבה יותר גבוה.

K11

ואפליקציות המסרים המידיים– Messaging Platforms הופכות להיות לכלי, ערוץ משמעותי עבור עסקים בניהול הקשר מול הצרכנים- כלי שעוזר גם כערוץ שירות לקוחות וגם כתשתית מחברת בין צרכן לקמעונאי בכל הקשור לאיקומרס.

R8

התפתחות נוספת חשובה נמצאת במגרש הקונקטיבי– ובעוזרים דיגיטלים כמו Echo של אמזון אשר משנים לחלוטין את הדרך בה אנחנו צורכים- ונשענים על כך שאנשים אוהבים להשתמש ככלי פקודה לביצוע פעולות בקול שלהם. Voice זו מגמה הולכת וגוברת שמתאפשרת בפיתוחים חדשניים ומאפשרת לאנשים לעשות הרבה דברים ללא מגע יד, זאת באמצעות קולם- השימוש בקול הופך את הקניה לקלה יותר וכפי שכבר אמרתי בעבר באופן פרדוקסאלי ככל שהשירותים שלכם כקמעונאים הופכים לפשוטים יותר כך אנשים יהיו יותר מעורבבים אתכם ויגבירו בפועל את הקניה, בכך כמובן ישפיעו על שורת המכירה.

מילת סיכום. אני מקווה שהסקירה שלי על עולם הקמעונאות המשתנה במבוסס על השקפים הנהדרים של מרי מיקר ועם תוספות ואינסייטים משלי- עזרה לכם להבין את תמונת המצב העכשווית והעתידית. בעיני זהו אחד המסמכים המרתקים ביותר שמופצים במרחב הדיגיטלי על ההתפתחות של האינטרנט וההשפעות שלו על החיים העסקיים והפרטים, אני מפצירה בכם בחום לצלול אל המסמך המקורי אותו אמבדתי לתחתית הרשומה על מנת שתקחו ממנו תובנות משלכם. אני מצידי אמשיך לנתח עבורכם בסדרת הפוסטים היעודית ורטיקלים נוספים שניתן לחלץ מהמסמך על מנת שיהוו כלי עבודה אסטרטגי עבורכם.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.