KPCB Internet Trends 2014

664557

הפוסט הזה מעמיק לתוך אחד המסמכים החשובים ביותר אשר משותפים ברשת אחת לשנה. מדובר במצגת של האנליסטית מרי מיקר– שסוקרת את המגמות החשובות ביותר בעולם הדיגיטל, והיא כוללת מבט לעבר, להווה ותחזית נרחבת לעתיד. המצגת מעבירה סקירה מלאה ומקיפה של האלמנטים המהותיים אשר משנים הלכה למעשה את אורחות חיינו, מכל אספקט של- הדיגיטל, האינטרנט, המובייל, ה”עולם המחובר”, ועוד. אני אחלץ לכם מתוך המצגת את עיקרי הדברים המשמעותיים, אבל בנוסף אני גם ממליצה לכם לצלול לתוכה ולמצוא בה תובנות משלכם. אמבדתי לכם את הקובץ המקורי בתחתית הרשומה כך שתוכלו להוציא ממנו את המידע המתאים באופן עצמאי. כמו כן, בשל “עובי האינפורמציה” שקיימת במצגת זו- אקח חלקים מתוכה במהלך השבועות הקרובים, ואנתח לכם כל חלק כפוסט בפני עצמו.

35484646

טרנדים באינטרנט- מידי שנה ניכר גידול במספר משתמשי האינטרנט, כמו כן בחדירה של הסמארטפונים. החדירה אינה מתרחשת בנפחים גדולים כפי שהיו בעבר אבל עדיין אנחנו מבחינים בגרף של צמיחה. הטרפיק של מאגר הנתונים המצטבר במובייל גדל לעומת זאת בצורה מדהימה, הגדילה המזורזת עומדת על 81 אחוז- והשיתוף של תוכן וידיאו מהווה דרייבר בולט לטובת צמיחה זו. הגדילה בתכיפות השימוש במובייל היא משמעותית ביותר ! כמו כן הגידול בשימוש בטאבלטים נראה כאיום אמיתי על הPC. מערכות ההפעלה השולטות בשוק הינן- iOS, ואנדרואיד, כאשר ניתן לראות בבירור שאנדרואיד שולטת בשוק ! 

הפרסום באינטרנט ממשיך להתחזק- ישנה עליה של 16 אחוז בפרסום באינטרנט, אבל חשוב יותר לשים לב לעליה בפרסום במובייל- 47 אחוז. אין ספק ש2013 הייתה “שנת המובייל” וכפי הנראה שדרוג זה רק ימשיך ויגדל. לגבי הצמיחה בפרסום במובייל, המספרים מוכיחים היטב כי ההשקעות וההכנסות הגדולות ביותר במובייל אכן נמצאות עדיין באפליקציות במובייל- 68 אחוז מהמוניטיזציה במובייל מגיעה מאפליקציות.

6363547648

לדמיין מחדש את המציאות. אין ספק שהעולם עובר תמורות ובהן שיטות מובהקות שנקטנו בצורה אחת מוחלפות על ידי שיטות אחרות. התחום הבולט ביותר הינו שוק התקשורת- שעוצב מחדש על ידי שחקני OTT שלמעשה מספקים לנו שירותי תקשורת באמצעות אפליקציות מסרים, ואלה סחפו איתם מיליארד משתמשים בפחות מחמש שנים. השוק הזה גם שינה לחלוטין את עולם הסושייל : אפליקציות כמו סנאפצ’ט וכן וואצאפ מתפקדות כיום כערוץ תקשורת מתוגבר שמשנה לחלוטין את מגרש המשחקים של הרשתות החברתיות. לצד השינוי בערוצים, גם עולם התוכן בערוץ עצמו עובר תפנית חדה לכיוון השיתוף של תוכן וידיאו ותוכן תמונה. תוכלו לראות עדות למספרים הגוברים בשני השקפים הבאים : אם לפני שנה המספרים עמדו על מיליארד תמונות שעלו לרשת בכל יום נתון, שכן בפחות משנה המספר כמעט הוכפל וכיום עומד על- 1.8 מיליארד תמונות ביום !

243648

3645465857

אם בעבר שיתפנו ויצרנו תוכן רק בסביבת הדסקטופ– מתברר שהופעת הערוצים החדשים, הסושייל החדש בדמות אפליקציות המסרים, מאפשרת לנו לפעול יותר ויותר מתוך התפיסה של “מולטי פלטפורמס”, ודרך הפלטפורמות הללו התוכן שאנחנו משתפים מתבטא יותר מכל בתוכן תמונה ותוכן וידיאו. האבולוציה של האפליקציות בחיינו קיבלה זווית מגוונת, כך שמשימוש שמרוכז בלעדית באפליקציות ספציפיות כמו פייסבוק- עברנו תהליך של Unbundling, וכיום אנו משתמשים במספר אפליקציות שונות זו מזו לפי השימושים הנפרדים.

4657857658

אין ספק שהפעילויות היומיומיות שלנו משתנות בעקבות הטכנולוגיה. אנחנו משתמשים בשירותים שונים יותר מבעבר כדי להזמין את החופשה שלנו, אנחנו מזמינים חלק גדל והולך של הקניות שלנו במקומות חדשים לגמרי כמו- Alibaba, והדרך בה אנחנו רוכשים את מוצרי הצריכה היומיומיים שלנו אפילו היא משתנה. באמצעות חברות כמו אמזון ההרגלים שלנו מתחלפים ואנחנו לומדים להזמין אוכל טרי ברשת. הדיגיטל מאפשר לנו לכונן הרגלים חדשים לגמרי, ועושה רושם שהדבר הגדול הבא בארה”ב יהיה : Same Day Local Delivery, מה שמתפתח לדמוקרטיזציה בתחום הייצור לגבי יצרנים וחקלאים זוטרים, ומהצד השני פותח הזדמנות לכולנו לשפר את איכות חיינו, ולרכוש מוצרים בריאים וטריים.

35474646

עולם הביג דטה מביא בכנפיו טרנדים משמעותיים. הכלים החדשים של ימינו מאפשרים לאנשים לבצע יותר פעולות באמצעות הדטה. המשתמשים למעשה מועצמים על ידי סנסורים, מכשירי מובייל ומחשבים לבישים, כאשר אלה חושפים בפניהם דטה משמעותית שמספרת עליהם פרטים הנוגעים למצבם הפרסונאלי. העובדה שאנשים משתפים דברים, הופכת את הדטה לאלמנט שישפר את עולמם באמצעות מלאי האינפורמציה שמוזרמת מהבמות הציבוריוֹת שמתרחבות חדשות לבקרים. בכל יום נתון מועלות לרשת 1.8 מיליארד תמונות על ידי גולשים. חשוב להדגיש שזו עליה משמעותית בטווח של חצי שנה וקצת, המספרים נכון לנובמבר 2013 עמדו על מיליארד תמונות ביום. הכלים החדשים שחדרו מאפשרים לדטה חדשה לזרום אל האקו סיסטם הקולקטיבי של מאגר הדטה : רשתות חברתיות שונות, מחשבים לבישים, קומרס ועוד. בתקופה הנוכחית- העוצמה של הדטה נובעת באופן ישיר מגדילת מספר המשתמשים : המספרים מספרים כי שני שליש מהדטה שנוצרת בדיגיטל בכל השנה, וכמות זו גם נוצרת וגם נצרכת על ידי ובאמצעות הגולשים עצמם  !

השקף הזה- הוא מעניין במיוחד, כי הוא עורך ניתוח מבריק בנושא הפוטנציאל הממשי שגלום בעולם הביג דטה. באותה נשימה הוא גם מחדד היבט נוסף שמבהיר עד כמה חשובה מגמת “האינטרנט של הדברים” לטובת השבחת הדטה שנאגרת בעולם, דטה שניתן להפיק ממנה ערך אמיתי. הדגש בשקף מושם על העובדה שלמרות שניכרת צמיחה מרשימה של הצטברות הדטה בכל רחבי העולם- רק 7 אחוז מהאינפורמציה ומהחומר מאורגנים כדטה מתויגת, ורק אחוז קטן מכלל הדטה המתויגת גם עובר אנליזה. זה אומר שבפועל כל הדטה שאינה מתויגת, היא אינה מובנת ובכך הופכת ל-מסורבלת מכדי לתרום לניהול או לחילוץ תובנות מעשיות מתוכה.

7766554433

המרחב הדיגיטלי עם הפוטנציאל הגדול ביותר לייצר דטה איכותית מגיע מ-”האינטרנט של הדברים”, שכן דטה שמגיעה מסנסורים היא מלכתחילה מעוצבת כדטה מתויגת, ואת האינפורמציה הזו ניתן לקלוט, לנתח ולהפוך אותה לכלי מעשי שפותר מצד אחד בעיות חיוניות, ומצד שני יוצר הזדמנויות חדשות. ניתן לראות למשל במצגת את הדוגמא של נטפליקס- שמשתמשת בטריליוני פעולות בדטה של הזירה- ועל ידי מדידת תכיפות השימוש של הגולשים- יכולה להפוך את המלצות התוכן לחוויה פרסונאלית. זוהי דוגמא נהדרת לאפקטיביות של הדטה כשהיא הופכת לכלי אמיתי שמיצר ערך גם בצד העסק וגם בצד המשתמש.

66455

מסכים- שינוי וצמיחה של הוידיאו.  בתחום זה ניכרת צמיחה עצומה במספרים, אבל למרות זאת עושה רושם שאנחנו עדיין רק בתחילתה של תקופה. אין ספק שמגרש המסכים משתנה, ומקומו של מסך הטלוויזיה עובר תמורה : אנחנו הופכים לצרכנים ברב מסכים, צורכים את התוכן שלנו בטאבלט, סלולר, דסקטופ, לפטופ ומסך הטלוויזיה. יותר ויותר אנשים שמחזיקים סמארטפון (74 אחוז ליתר דיוק) משתמשים במכשיר בזמן שהם מסתכלים בטלוויזיה. בעיניי הסמארטפון כבר חדל להיות המסך השני, ובעצם הוא המסך הראשון ! כך למעשה אנשים מאריכים את זמן הצפייה ועם זאת צורכים יותר תוכן בפחות זמן. הסמארטפון למעשה מייתר את השלטים הרגילים ומכיל בתוכו את מלוא ההפעלות הפונקציונאליוֹת, כך שהוא שולט על ביצוע רוב הפעולות בחיינו השוטפים. במילים אחרות- אם בעבר התייחסנו לסלולר כמסך השני, הרי לטענתי הוא מתפקד כמסך הראשון- ובעצם עוזר לנו לשלוט בכל שאר המסכים והופך יותר ויותר ל”שלט של חיינו השוטפים”.

6666555444

העובדה הזו מבטלת אט אט את הצורך בשלט המסורתי של הטלוויזיה, ואפילו מסך הטלוויזיה שלנו משתנה וגם הוא כבר נעשה רב מימדי ורב מסכי שכן אין מקום מוגדר ובלעדִי בו אנחנו צורכים תוכן טלוויזיוני. שאלה טובה תהיה אם כך : מהי למעשה טלוויזיה חכמה, והאם מסך הטלוויזיה יהיה חכם ? או שלמעשה הוא יישאר סתמי, ויופעל יותר ויותר דרך הסמארטפון שלנו בין כל הדברים שמסתעפים כשלוחה מתוכו: מחשבים לבישים, סנסורים וכולי.

מילת סיכום. אני מקווה שקיבלתם משהו משמעותי מהמסע שעשיתי עבורכם, באמצעות המצגת המרהיבה הזו. אישית למדתי ממנה המון, ולדעתי היא מנחה אותנו יפה לאן להזיז את המחט וממחישה הלכה למעשה את השינוי. כפי שסייגתי בתחילת הרשומה, הזנקתי לכאן רק חלקים נבחרים שנראו לי משמעותיים מתוך המסמך המאלף הזה ואני מפצירה בכם בחום להיכנס ולקחת עוד פיקנטריה לטעמכם.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.