The Digital Coupon

רציתי להתייחס בבלוג שלי לתופעה המדהימה של הקופונים הדיגיטלים.  אנו עדים בשנתיים האחרונות לחזרתו למשחק של אחד מכלי השיווק והפרסום הישנים ביותר בצורתו החדשה. עם קריאת המחקרים השונים על הנושא וכן בחינת הפעילויות במרחב הדיגיטלי, אני רוצה להציג לכם כתבה שפורסמה בeMarketer ששוטחת את הנתונים הסטטיסטיים. למי שרוצה לקרוא את הכתבה המקורית רצ”ב Link.

על פי הערכות של eMarketer , מתברר כי בסוף 2012 יהיו 92.5 מיליון משתמשי קופונים דיגיטליים בארה”ב. ככל הנראה מצב הכלכלה האקטואלי גורם לצרכנים להיות יותר בררנים, יותר מוּדָעים, לחפש הזדמנויות. הדיגיטל מאפשר להם למלא מספר יעדים בד בבד: לבדוק מחירים, למצוא הזדמנויות ולהוזיל עלויות הודות למבצעים המוצעים חדשות לבקרים, – ביניהם גם הקופונים הדיגיטליים. ממחקרים שנערכו בנושא עולה כי 27 אחוז ממשתתפי הסקר מעדיפים לקבל קופונים דיגיטליים וכן דילים באון ליין – מול השיטות לקבלת אותם הדילים אוף ליינית, ולעומת 33 אחוז שעדיין מעדיפים את האופציה המודפסת. מאלו שמעדיפים את האופציה הדיגיטלית – שמונה מתוך עשרה אומרים כי הנוחות של דילים דיגיטליים השפיעה עליהם לבחור בה כאופציה מועדפת – במיוחד לאור העובדה כי הקופונים מגיעים ישירות למייל שלהם. כמו כן צוין כי קל לצרכנים להשוות בצורה זו מחירים ולדייק יותר בהכרעותיהם – בנוסף לאופציה שניתנת לשיתוף הדילים עם אנשים אחרים.

Source: eMarketer

על פי המחקר, השימוש באימיילים התגלה ככלי החזק ביותר והערוץ הטוב ביותר לקופונים ודילים  64 אחוז מהנשאלים בסקר נרשמו לפחות לשירות אחד של קופונים המעדכן על בסיס קבוע בניוזלטר על מבצעים והנחות. מאלו שקיבלו את הניוזלטר על בסיס קבוע בערך מַחֲציתם נכנסו לפחות פעם ביום לבדוק מה מוצע. המחקר גם מצא באופן השוואתי כי לגבי הנוחות של המובייל והטאבלטים – משתמשי הפיסי עדיין יותר אקטיביים וכפי הנראה יתמידו בחיפושיהם ויערכו מעקב משלהם בהשוואת מחירים אחרי כל הצעה להטבה דיגיטלית. יותר ממחציתם של משתמשי הפיסי ענו כי הם יערכו מחקר על מוצר אחרי שקיבלו הצעה לדיל במייל. בעוד שרק אחד מתוך חמישה מבין נסקרי הסמארטפונים או הטאבלטים ענו את אותה תשובה. בנוסף המחקר חושף כי 37 אחוז ממשתמשי הפיסי הגיבו למעגל מכירה דיגיטלי על ידי כך שרכשו מוצר שנכלל בסך ההצעות שקיבלו. כמו כן, 13 אחוז ממחזיקי מובייל ו17 אחוז ממחזיקי טאבלט נהגו גם הם באותה צורה.

ככל שעולם הצעות הערך והדילים הדיגיטליים תופש יותרמשווקים צריכים לוודא שהם מכסים את הזירה הזו ונותנים מענה להרגלי הצריכה המשתנים של הלקוחות – עליהם לתכנן תשתיות ולוודא שהם עונים לצרכי הלקוחות.

Source: eMarketer

זו הייתה “טעימה מחקרית” מכל הידוע על הנושא ומבט כללי על עולם צרכני שהולך ומתפתח. אומנם אנחנו יכולים להתרשם מתמונת המספרים רק לגבי ההתנהגות של הצרכן האמריקאי אבל אין ספק שגם בישראל אנחנו חשופים לשינוי דומה בתרבות הצריכה שלנו ומתקרבים יותר ויותר לאפשרויות הגלומות בהצעות הערך הדיגיטליות. בזמנים אלו כשהמובייל חודר לזירה באופן מאסיבי, אין פלא כי השחקנים המובילים בתעשייה מחפשים את הדרך לשכלל את סביבת העבודה הזו ולהפוך אותה ליותר ויותר שיווקית וחכמה ומותאמת לצרכי הלקוח ולרצונותיו. אכן, לאור זאת אין ספק שסוגיה זו צריכה להיבחן מקרוב. בפוסטים הבאים אציג בפניכם דוגמאות לפעילויות מכל רחבי העולם, כמו גם שיטות עבודה ומחקרים נוספים. מקווה שבסוף המהלך גם אני וגם אתם נלמד מַהֵן ההזדמנויות ואיך אנחנו יכולים להרוויח מהן הלכה למעשה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.