Supermarket of the Future

אחד המקומות המדהימים ביותר עליהם צריך להתבונן היטב- הינו השינוי אותה עוברת רצפת הקמעונאות באמצעות הדיגיטציה והטכנולוגיות, ואותי אישית מרתק במיוחד לראות את האבולוציה של רעיון הסופרמרקט- שכן הוא מהווה רצפה אליה מגיעים הרבה מאוד אנשים באופן קבוע והאינטראקציה שיכולה להיווצר באמצעות הדיגיטליזציה מבשרת על מעורבות חדשה בין מותגים, רצפה וצרכנים.

אתעכב ברשומה זו על חדשנות אותה הציגה רשת מוצרי צריכה איטלקית- Coop בתערוכת האקספו 2015 במילאנו, במעמד האיוונט הקמעונאית האיטלקית הציגה את ה-Supermarket of the Future, אם נתבונן על הרעיונות והפיתוחים נוכל להתחיל להבין- לאן המציאות שלנו יכולה להתפתח ולמרות שחלק מהדברים נראים כמפחידים שווה ללמוד את הכיוון על מנת שנוכל להשתמש בתפיסה בגאוגרפיית ישראל.

SF2

לא מעט שנים מדברים על חדשנות דיגיטלית שתפגוש את רצפת המכירה– ולמעשה תגרום לכך שהמקרר שלנו יהיו חכם, הסביבה תהיה מוצפת בReal Time Data שמונעת על ידי סנסורים המזהים את הצרכנים ואת הצרכים שלהם ועוד, כל אלו יושבים על התפיסה של- ‘Store of The Future’ -אבל אין ספק שכשרואים את החדשנויות אותם הביאה אותה רשת קמעונאית למזון מאיטליה לתערוכה מבינים שהרעיון הופך למציאות.

מדובר בחווית צריכה חדשה, אשר הופכת את כל המשטחים ברצפת המכירה לאינטראקטיבים, Display המציגים דטה בזמן אמת- Data שהופכת לכלי אמיתי ואפקטיבי עבור צרכנים הנמצאים ב- aisles ומחפשים אחר מוצרים רלוונטים.

תנסו לדמיין את העתיד– מציאות בה המוצרים יוכלו לדבר אלינו ולספק לנו יותר אינפורמציה עליהם, מאיפה הגיעו ומה הסיפור שעומד מאחרוי כל מוצר ומוצר, אלו רק חלק מהשאלות והתשובות שהוצגו בתערוכה כפתרונות של צרכנות העתיד.

SF4

את הפיתוחים הללו פיתחה Coop בשיתוף עם Accenture– אשר עוזרת ותומכת את הקמעונאית ברעיון של יצירת ועיצוב הקונספט החדש של הקניות- התמה של החנות העתידית מבוססת על כך שצריך לאמץ טכנולוגיות- וזאת על מנת שתיווצר סביבת סושייל אמיתית שפוגשת צרכים שונים של גילאים משתנים, אז מה למעשה כולל הסופרמרקט של העתיד ?

Interactive Tables- שולחנות אינטראקטיבים– אשר מציפים מגוון של מוצרים ועל ידי תנועה קלה של היד מאפשרים להחשף למידע אודות מוצרים שונים, האפשרות הזו נתמכת באמצעות טכנולוגית Kinect וסנסורים אשר מזהים את הצרכן- כך מתאפשרת לקונים הגישה לאינפורמציה דיגיטלית על מותגים שונים- תנועה קלה על המוצר מאפשרת לשאול שאלות ולקבל אינפורמציה נוספת- תחשבו על כך, זה למעשה חיקוי שלנו כצרכני תוכן ומידע מהעולם של המרחב הדיגיטלי לרצפת המכירה הפיזית-גוגל של רצפת הקמעונאי.

חווית האוגמנטד מתאפשרת באמצעות כ-200 סנסורים של Kinect אשר מאוחסנים בסיסטמה מבוססת ענן המאפשרת את ניהול המידע, המערכת עוזרת לזהות את הGestures של הלקוחות ולפעול ראקטיבית על מנת לייצר את החוויה.

Kinect sensors help shoppers access digital product information just by pointing to the item in question

Interactive Display– דיספלי אינטראקטיבים- העיצוב של הסופרמרקט של המחר כולל שילוט פנימי בחנות אשר מפוזר בחלל ומאפשר לספקים להציג אופציות עם שלל ומגוון הצעות, זאת בצורה חכמה- ויזואלית ובאמצעות מסרים רלוונטים לצרכנים אשר נמצאים בסופר.

Visualisation of data– ויזואליזציה של דטה בזמן אמת- הרעיון הינו לבנות Customer Journey חדש ואחר שמציג ומציע מספר נקודות מגע דיגיטליות במסע של הלקוח ברצפת המכירה, מדובר בפיתוח הכולל הרבה מאוד מסכים נגיעים שמפוזרים בחנות מספקים אינפורמציה בזמן אמת על מוצרים.

הקונים חשופים למידע באמצעות סמכים גדולים- ובהם מוצגת אינפורמציה מבוססת דטה זמן אמת, המציגה את מספר הקונים שנמצאים בחנות, את המוצרים שהם נמצאים איתם באינטראקציה והפרודוקטים הנמכרים ביותר- הרעיון הוא לגרום לצרכנים להיות בסביבת סושייל אשר מעודדת אותם לקנות במבוסס על מה שקורה סביבם ולשתף את החלטות הצריכה שלהם.

אין ספק שרואים בפיתוח הזה הקרנה של ההשפעות מהסושייל מדיה ושימוש באותם עקרונות בשביל שתיווצר סביבת קניות אינטראקטיבית חדשה ומעודדת את הצרכנים לקנות באופן שמבוסס על הקהילה שנמצאת סביבם.

Technology- פתרונות שונים המתאפשרים באמצעות הטכנולוגיה- חלק מהפיתוחים שנערכו בCoop כוללים אפליקצית מובייל, אשר מתכתבת עם טכנולוגית Beacon ומאפשרת לעזור ללקוחות למצוא דברים ספציפים בחנות דרך מכשיר המובייל שלהם. 

SF3

כמו כן, על ידי אימוץ טכנולוגיות רובוטיות הוצבה מכונה במרכז החנות שתפקידה לאסוף ולארוז מוצרים עבור הלקוחות, לא ברור אם זו טכנולוגיה שתתפוס והאם היא מייצרת ערך אמיתי שכן הלקוחות יכולים להרים את המוצרים ולארוז אותם בעצמם אבל הרעיון הינו לבחון את הקייס של אינטראקציה בין רובוטים לאדם ולראות איזו סביבה קמעונאית רעיון כזה מעצב. (תוכלו לראות הדגמה לרעיון זה בוידיאו שצירפתי בתחתית הרשומה).

SF1

Smart Solution Smart Cities- ערים חכמות- כבר היום ישנה אִימְפְּלֶמֶנְטַצְיָה של פתרונות אשר הופכים את החשיבה לחכמה יותר הן ברמת הארגון והן ברמת הלוגיסטיקה- פתרונות כמו click & collect המאפשרים קניה און ליין ואיסוף ברצפת המכירה- ומתכתבים עם הפילוסופיה של עיר חכמה וחשיבה חכמה, כל אלו יחד יוצרים למעשה סביבת צרכנות שונה ומייצרים הלכה למעשה שפה חדשה לדרך בה אנשים קונים. אין ספק שחיבוריות של החנות בתפיסה של הInternet of Things תמנף את הקונקטיביות הזו ותעזור לזרימה לוגיסטית ותפעולית טובה יותר.

מילת סיכום, אין ספק שרואים פה תפיסה חדשה של צרכנות ברצפת המכירה היוצרת חוויה אחרת- יותר אינפורמטיבית, מאוד Social ומאפשרת ליצור שינוי משמעותי בדרך בה אנשים קונים.

צירפתי עבורכם לתחתית הרשומה שני סרטונים המציגים מחד את החנות של המחר כפי שהוצגה בתערוכה, כמו כן- כיצד יראה העובד של המחר (רובוט) אשר יסדר לנו את המוצרים ליד הקופה. מפחיד, וגם מעורר השראה- אבל חשוב להבין שהעתיד אינו עתיד, הוא כבר כאן כי ברגע שחברת קמעונאות גדולה יחד עם קונסיליום של חברות טכנולוגיות יוצרים את הPrototype הפיזי לרעיון- אנחנו מתקרבים בצעדי ענק לכך שזו תהיה המציאות שלנו הלכה למעשה.

בסרטון הבא תוכלו לצפות בויזואליזציה “החנות של המחר” כפי שהוצגה בתערוכת האקספו 2015 במילאנו :

בסרטון הבא תוכלו להיות חשופים לרעיון של- “העובדים של המחר”, רובוטים המנהלים את איסוף המוצרים ומשרתים את הצרכנים :

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.