The New Media

 

 

מזה כמה זמן אני שואפת לגעת בנקודה הזו, שעניינה בַּיום שבו המדיה משתנה ואז מתחשבת בהתרחשות התקשורתית כולה כבר בשלב בניית התשתיות ההולמות. מבחינתי, המיזמים החדשים של המדיה שאינם מטמיעים גישה זאת מפספסים חלון הזדמנויות חשוב. ביקשתי מאימי שתספר לנו  מנקודת המבט האישית שלה אודות הדרך שבה היא רואה את בניית הקונספט של המדיה החדשה.

——————-@——————-

“כלום לא יעבוד, אבל הכול עשוי לעבוד” | על הקמת ערוץ מדיה בעידן חדש של מדיה | אימי עירון, מנכ”לית Saloona מגזין האינטרנט לנשים |

את המשפט הזה אמר קליי שירקי, מאוניברסיטת ניו יורק, במאמר שכתב על עתיד העיתונות ואני יכולה להעיד שעל פי ניסיוני האישי, אין מדויק ממנו. סלונה באה לעולם באחת התקופות המרתקות ביותר בשוק המדיה : עידן של שבירת פרדיגמות, שבו נסדקים המונופול והשליטה של גופי המדיה הגדולים על הידע, על סדר היום ועל התוכן. זהו עידן נשי במובנים רבים. ונובע מכך שהוא מצריך יכולות אחרות וכלים חדשים שרובם, למרבה הפלא, בעלי ניחוח נשי. בעולם החדש של המדיה, צריך קודם כל לדעת להקשיב ב”אוזן אימהית”, לתת מקום, להכיל, לדעת להשתנות ולהיות מוכנים להיפרד מכל מה שחשבנו שאנחנו יודעים, כדי להסתגל לתהליכי הגדילה ולתת מענה תואם להתפתחויות החדשות לבקרים.

סלונה היא “חיה משונה” בנוף המדיה המקומי. גוף מדיה עצמאי, לא שייך לאף אחת מקבוצות המדיה של ידיעות, מעריב או שוקן. אמנם בלי הביטחון הכלכלי ותקציבי הפרסום אבל גם בלי הגיבנת של ה”אולד מדיה”, זו שיודעת כביכול יותר טוב מכולם מה “הם” רוצים לקרוא. הודות לכך סלונה יכולה להרשות לעצמה לצמוח “מלמטה”. כגוף מדיה קהילתי, פלורליסטי, ולסלול את הדרך שלה בשיתוף מלא עם קהילת הכותבים והגולשים שלה.

מדיה שנבנתה לעידן המדיה החברתית : היא קמה כדי להיות “כיכר הכפר” הווירטואלית החדשה. היא הגרסה המודרנית של ה”באר” או “עץ התות”, שהיו בעבר מקום מפגש ובמה מרכזית להחלפת דעות. לשם כך בחרנו בפורמט אקספרימנטאלי שמתבטא בשילוב חדש ומרתק בין מגזין דיעות, ערוך בקפידה לבין רשת בלוגים משוחררת ופתוחה לכולם. פורמט שבנוי על שיווי המשקל ועל נקודות החיבור העדינות בין תוכן אדיטוריאלי לבין הקהילה. מצב זה מתאפשר כשהסירקולַציה בין שני החלקים יוצרת מרקם מרתק של תכנים ומאפשרת לכל כותב הזדמנות לזכות בחשיפה בעמודים הראשיים, לצד כותבים מוכרים ומנוסים. פורמט זה נשען על עקרונות היסוד של המדיה החברתית, ועל הרצון של כל אחד לעמוד על ספסל ירוק מפלסטיק בהייד פארק הווירטואלי ולהשמיע את קולו.

לכן, זליגת התכנים, הן המערכתיים והן  העצמאיים, לFacebook, הייתה אך תהליך התפתחות טבעי. כמגזין, שמחפש לתת לכותביו עוד ועוד כלים להפצת התכנים שלהם, הפכנו את הפייסבוק לערוץ הפצה מרכזי ולעוד נקודת מפגש עם קוראינו, והפעילות במדיה החברתית הפכה לחלק אינטגראלי מהחשיבה ומהעשייה היומיומית שלנו. כיום איש אינו יודע בבירור מה גורם לדברים להצליח. זוהי מין אלכימיה מסתורית, אוסף של פרטים, של אנשים ורצונות, שהשילוב ביניהם הוא שיוצר את הקסם. אבל למרות המסתורין אני יכולה לציין בבהירות כמה דברים משמעותיים ביותר שלמדנו לאורך הדרך :

לדעת להקשיב |  בעולם החדש הזה צריך קודם כל לדעת להקשיב, לא לדחוף, לתת מקום לאחר. לשאול כל הזמן מה נכון ? מה מתאים ? לא להכתיב מלמעלה.

לשתף פעולה |  לא לנסות להילחם במגמות ובכוחות החדשים שצומחים מלמטה, אלא לנסות לחפש אינטרסים משותפים ואסטרטגיות של אפיליישנס ו – Win Win.

להיות “לא יודעים”  – צניעות כערך אסטרטגי

לא לפחד מסימני שאלה ומהפרחת “בלוני ניסוי”. הדרכים אינן סלולות וצריך לחפש ולגלות אותן כל יום מחדש. אף אחד לא באמת יודע לומר מה עובד היום ומה לא. העידן הזה מחייב להיות גמישים מאוד, פתוחים לשינויים, ומוכנים להיפרד, בכל רגע, מכל מה שחשבנו שאנחנו יודעים.

הבנת הרב ממדיות של הרשת |  כפי שנהוג לייחס לעולם הנשי רגישות ויכולת הסתגלות, כך הפעילות ברשת מצריכה רגישות גבוהה למתרחש. המדיה היא עניין מורכב ורב מימדי, שדורש בכל פעם מחשבה והיערכות מחדש לפי המצב הנתון. אין חוקים נוקשים. בכל מהלך יש להצליב מחדש מספר רב של מימדים: קהל המטרה, עולם התוכן הרלוונטי לו, מטרות הפעילות, הפלטרפומה הנכונה לפעול בה והמסר הנכון.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

2 comments

  • Imi Eiron says:

    The New Media – https://zoharurian.com//08/the-new-media/מתארחת בבלוג של , זהר אוריין – על ערוץ מדיה בעידן הניו נדיה

  • Asher IdanNo Gravatar says:

    הכי מצא חן בעיני, המשפט הזה שלך “אבל גם בלי הגיבנת של ה”אולד מדיה”, זו שיודעת כביכול יותר טוב מכולם מה “הם” רוצים לקרוא”. זה בדיוק מה שעוזי חיטמן שר:

    אך יש כאלה שלוקחים
    מונופול על החכמה
    הם יודעים יותר טוב ממני
    הם יודעים יותר טוב ממך
    מה טוב בשבילי מה טוב בשבילך

Leave a Reply

Your email address will not be published.