Apple | The Forces of Change

AP1

אין סיכוי שאוכל להתחרות עם כתבי הטכנולוגיה– אשר יודעים לשיר מתוך שינה את כל הקונפיגורציות והשיכלולים הטכנולוגים המתקפלים אל סט החדשנויות ש-Apple הציגה ב9.9.2015- באירוע ההשקה הגדול והשנתי של החברה, ובאמת של החיים יש כל כך הרבה תוכן על הנושא ברשת שנראה לי אף מיותר לנסות ולהתחיל לעשות זאת. לעומת זאת, משמעותי שאדאג להאיר מה הם המקומות האסטרטגיים בהם אפל נגעה בסט החדשנויות שלה- וכיצד הדברים הללו יכולים וישפיעו על העתיד העסקי והפרטי של כולנו.

חשוב לי להדגיש כי כל הכתוב לעיל נובע מראציונל ניתוחי שלי, בהערכות ותחזיות לגבי המקומות בהם אפל משפיעה עלינו כבר עכשיו ובעתיד.

Content App TV |  חלק מההשקה של אפל התמקד באבולוציה של ה-Apple TV, ובמסקנה שאפל מניחה על שולחן הדיונים : הטלוויזיה חייבת להיות מעוצבת בממשק עם עולם של אפליקציות. אפל למעשה מפצחת את הקוד ההתנהגותי שלנו- ומבינה שפה טמון הסוד, הדבר המשמעותי ביותר בכל המסכים הינו תוכן, ובמיוחד תוכן אפליקטיבי שכן 90 אחוז מהחיפושים שלנו כיום במובייל כמו כן הגילויים שלנו בעולם של Content מתקיימים הלכה למעשה באפליקציות, אם לוקחים את “ממשק ההבנה” הזו ומניחים אותו על הרציונאל של מסך הטלוויזיה מחברים את סך ההתנהגויות שלנו לתפיסה הוליסטית אשר משרתת את כל הכיוונים שכן הסבירות הגבוהה שאנשים ימשכו אל הדברים אליהם הם רגילים ובכך, אפל תקבע את מיקומה במסך הטלוויזיה.

חשוב להוסיף פרמטר נוסף לרעיון– לא מעט אנשים אומרים שהטלוויזיה תמות ובעיני זה דיון ישן ולא רלוונטי, הדיון האמיתי יושב חזק מאוד על הדרך בה אנחנו צורכים תוכן ועל העובדה שאנחנו מעוניינים בקונקטיביות בין כל “היכלי התוכן” שלנו על מנת שנתאים את המסך לקונטקסט בו אנחנו נמצאים בנקודת זמן רלוונטית. תפיסת התוכן האפליקטיבי מבטיחה שאנחנו בתור צרכני מידע, ככאלו שרוצים גישה נוחה נוכל למקסם את החוויה- ובסופו של הדבר המרכזי שמושך אנשים לטכנולוגיה מתחיל וגם נגמר הלכה למעשה ב-Experience.

AP3

Touch Media | חדשנות נוספת סבבה על יכולות הדור הבא של האיפונים, מסך מגע המאפשר לנו באופן קונטקסטואלי ובאמצעות מידת הלחיצה שלנו להגיע אל תכנים שונים ולאקטב מידע שמעניין אותנו מתוך ישומים בהם אנחנו נמצאים.

זו תקופה ארוכה שאני מדברת על חיבוריות, קונקטיביות באספקטים שונים- מתוך מיקוד שהדברים צריכים להיות מעוצבים באינטגרציה ובחוכמה לצרכים של האנשים, התשובה של אפל במסכי התלת מימד- Force Touch שמהווה מסך עם כוח- הינה לגרום לכך שנשנה את הדרך בה אנחנו “נוגעים בתקשורת”.

מדיה שאנחנו יכולים לגעת, ללחוץ– ולהשפיע עליה באמצעות המימד האנושי שלנו- הופכת למדיה מחברת וקל מאוד לאדם לקבל שהיא (הטכנולוגיה) משלימה אותו ואולי אף ניתן להגיד באופן קצת פילוסופי הופכת להיות לחלק ממנו. Apple לוקחת בחוכמה גדולה מאוד פיתוחים שיצרה בשעון החכם ומנדידה אותם אל מסך הסלולר, בכך היא מבשרת לנו על עידן חדש של עולם רבוד, אוגמנטד אשר מכניס לנו שכבות נוספות של אינפורמציה אל מעבר למה שאנחנו רואים וחשופים אליו בדו מימד.

העובדה הזו בונה לנו למעשה גישה חדשה של תקשורת- גמישה, כזו שמייצרת שכבות של מידע באופן קונטקסטואלי ובעיקר מכניסה תלת מימדיות בצורה מופגנת לעולם המחשוב המוביילי- ציר זה של תלת מימד בתפיסה של אוגמנטד ווירטואל ריאלטי יהפוך להיות בשנים הקרובות לאחד הצירים המשמעותיים ביותר ולדרך בה אנחנו מתקשרים, ואלו למעשה מהווים בעיני את “ניצני ההרגלים החדשים”.

AP4

Content Commerce TV |  אלמנט משמעותי שמקבל ביטוי בטלוויזיה של אפל הינו החיבוריות לעולם האיקומרס, ואין לי ספק שמרגע זה מתחילה שיחה עולמית בנוגע לרעיון (שכבר דובר ונוסה בעבר אבל לאפל כמו Apple יש כוח שיווקי עצום אשר משפיע על השיחה וגורם לשחקנים אחרים לעבוד בכך ברצינות יתר).

איקומרס בחיבור לתוכן ובחיבור לטלוויזיה אמור להפוך ולהיות בעיני לתפיסת הסחר של המחר, תוסיפו לכך את אלמנט החיפוש הקולי המעצים את היכולות שלנו כאנשים לשלוט מרחוק ולמעשה לתת למכונה לעבוד בשבילנו במקום ובזמן הנכון- והנה נוצרה לכם סביבת סחר אחרת שמאחדת בתוכה מפתחות רבים להצלחה !

AP2

Mobile Computer |  מכשירי הסלולר שאנחנו משתמשים בהם באופן תדיר מהווים מחשב קטן לכל דבר ועניין, והשאלה מהו מחשב ומהו הכלי הסלולרי מצטמצמת מאוד- אישית אני יכולה להעיד על עצמי שחלק לא מבוטל מפעולות שהייתי רגילה לעשות בעבר על PC העברתי באופן אינטואטיבי למכשיר הסלולר שלי.

ההבנה הזו שמחשב כתפיסה הופך להיות למשהו אחר הובילה בעיני את אפל לנסות ולמתוח את מגרש המשחקים של האיפדים ולייצר את ה-iPad Pro מסך גדול המחבר בתפיסה היברידית בין הפונקציות השונות ששייכות בעיניים שלנו כמשתמשים למובייל ובין פונקציות שאנחנו מנכסים לדסקטופ.

האיגום של שניהם יחד הובילו לנקודה הבאה והמשמעותית– שיתוף הפעולה של אפל עם שחקניות משלימות וחזקות בסביבת הדסקטופ ומאפשרות להשלים את הצרכים של המשתמשים ב-Mashup חכם.

AP5

Adobe + Microsoft + Apple  אנחנו חיים בעידן ובעולם של שותפיות, ביחד זה הרבה יותר מלחוד– ההצהרה של אפל לעבודה משותפת עם מיקרוסופט ואדובי מוכיחה שיש מקום לעבודה עם : מתחרים, שונאים, משלימים. אני לא חושבת שיש לי אפשרות לספור את מספר הפעמים ששמעתי את המשפט : “סטיב ג’ובס היה מתהפך בקברו- אילו היה יודע על שיתוף הפעולה עם מיקרוסופט ואדובי”, שתי יריבות גדולות שלו- אבל לטעמי אנחנו מתעסקים בתפל ולא בעיקר !

Apple הוכיחה בשנים האחרונות שהיא מבינה היטב את משמעותם של שותפים וגם אלו שאינם הכי טריוויאלים לה, באם היא רוצה להצליח ולייצר חדשנויות היא חייבת לבנות אקו סיסטם חכם ואיכותי ב- ממשק של ה-B2B, הפיצוח של הארנק הדיגיטלי של החברה חסר משמעות ללא אותו סיסטם של שותפים אשר בונים איתה ביחד את תפיסת ה-Apple Pay וזו הדוגמא הטובה ביותר לכך שבמגרש שרבות אחרות ניסו ולא הצליחו, אפל מנסחת את ההצלחה ולא בזכות  תחכום טכנולוגי- אלא בתחכום עסקי שיווקי שמבין את עולם השותפיות והקשרים הנדרשים.

בעולם קונקטיבי הביחד קובע המון- ומכתיב הלכה למעשה באם המהלך שלכם יהיה מוצלח או לא !

גם במקרה של התפתחות החברה והקשר עם שתי יריבות גדולות- אפל מגדירה מחדש מדדים להצלחה, ועצם שיתוף הפעולה מבטיח את היכולת להעמיק את הקשר עם הצרכן וצרכיו וליצור סביבה מתפתחת המייצרת ערך ותועלת אמיתיים.

מילת סיכום. כולי תקווה שהסקירה המאוד לא טכנולוגית שלי אשר לוקחת אתכם למחוזות הפילוסופים של הרעיונות והחדשנויות שאפל השיקה באירוע האחרון שלה-תעזור לכם לבנות כלי עבודה אסטרטגיים אשר יובילו לבחירות נכונות. אין לי ספק שאנחנו צריכים ללמוד מהתפתחותה של חברה ולהבין את הדרך שהיא עושה, והרבה לפני שאנחנו נמשכים לאזור הציניות לנסות ולברר מה הדברים אומרים וכיצד הם יכולים לשרת אותנו כתובנות וככלים מניבים.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.