Tips : Facebook Statistic

 

בפינת הטיפים שלי על מתחם Facebook  ברצוני להפנות אתכם לטיפ שיועיל לכל מי שמנהל עמודי Like עמודי חברה. למעשה גיליתי את הטריק באקראי בחיפושי אחרי תכנים אחרים, הקשורים לנושא בYouTube. מדובר בכלי בעל ערך רב כיוון שהוא מאפשר לכם גישה ישירה לתוכן הסטטיסטי של העמוד שלכם הָחֵל מהיום שבו הוא נפתח. מבחינה מעשית, בשיטה זו אתם יכולים ללמוד על מצב המתחם שלכם, על נתוני הגדילה האבולוציונית שלו ומשם להסיק איך לתכנן ולבנות את המשך העבודה.

מיקום הכלי :  על מנת להגיע לכלי הנדון עליכם לגשת לInsights של העמוד שלכם. מקום זה מאפשר גישה רק למנהלי מתחם, מכיוון שFacebook חידשו לאחרונה את מודל הנתונים תצטרכו ללחוץ (ללא כל חשש) על – View old Page insights ואין שום בעיה לשוב לאחר מכן חזרה למודל החדש. מרגע שתגיעו למודל הישן תופיע לעיניכם למעלה בצד שמאל רובריקה של – Export data – רובריקה זו מובילה אתכם לכלי המייצר אקסל של פעילות המתחם שלכם על פי חלוקה שפרטיה נתונים לבחירתכם : אוהדים ואינטראקציה, מיקום, חלוקה על פי ארצות או על פי דמוגרפיה. כמובן שתוכלו להפיק את שלושת הגיליונות גם יחד או לחילופין רק אחד מהם על פי בחירתכם.

חשיבות ניתוח ההתרחשות מאחורי הקלעים : אתם יכולים לראות דרך הכלי הזה מה קורה במתחם הפרטי שלכם ומהי עקומת התפתחותו האבולוציונית, למשל דרגת התכיפות של האקשן הנוצר במתחם פעילות הסובב על העלאת תכנים, מידת התגובתיות ומה האוהדים אהבו על פי כמות הליקים מדי יום פעילות. כמו כן יש בכלי פילוח של התפתחות המתחם ברמה הדמוגראפית ובמקביל חלוקת הפעילות בין אזורים גיאוגרפיים. סעיף מעניין בפני עצמו הוא החלוקה בין נשים וגברים –  נתון שבהחלט יכול לתמוך בתחומים מסוימים כגון תוצרים תלויי מגדר. כוחו של הכלי מתבטא במידע שהוא מספק לכם על המתחם מיום היווסדו ועד לנקודת הזמן בה תבדקו – כך למעשה תוכלו לקבל בו במקום תמונה מלאה ועדכנית אודות הדרך שעברתם עד כה.

מה ניתן לעשות עם ניתוח האקסלים ?  חשוב לדעת כי הכלי מייצא עבורנו גיליונות אקסל שבאמצעותם נוכל לערוך טבלאות ממוקדות סביב המידע אותו אנו עומדים לנתח, לסמן עוגות של הפעילות ובדיקות מדגמיות של הפעילות שלכם על פי ציר זמן ממוקד שאותו אתם מעוניינים לבחון. כדאי בעיני להפיק דו”ח מסוג זה אחת לכמה שבועות על מנת שתוכלו לעקוב ביעילות אחרי מאפייני ההתפתחות באופן שיקבע את צעדיכם הבאים. למשל : אם נוכחתם שהפעילות שלכם מתחזקת באזור מסוים או במסגרת ימים מסוימים תוכלו להכתיב את המשך הפעילות על פי הנתונים המוגדרים שהתגלו מאחורי הקלעים. אישית למדתי מהדוחות שלי שרוב הפעילות הרצויה ברשת מתנקזת לשעות הבוקר ועד לשעות המוקדמות של היום – יותר מאשר אחר הצהריים. לאור נתון זה אני יודעת לבטח שאת הפעילות המרכזית שלי כדאי לי לנתב לשעות פעילות אלו וזה אומר יותר מכל שאני מנתבת את מאמצי השיווק שלי על פי התנהגות הקהל.

תיקחו בחשבון שכאשר אתם מפיקים דוחות, אתם צריכים להקדיש מחשבה למשמעות המעשית המשתקפת מן הנתונים ולגבש רציונאל ברור מתוך המידע, דהיינו – מציאת הנקודות והכלים המאפשרים לכם להתקדם הלאה בכיוון הנכון. חשוב למשל לקלוט על אילו ימים של פעילות צריך לשים דגש, האם כמות האינטראקציה משתנה על פי כמות התכנים שהעליתם, האם איכות התכנים שלכם משפיעה לאורך זמן ? דוחות לכשעצמם לא מספרים לנו שום סיפור ולא מייצגים מאליהם את הגירוי לפעולה. הם בחזקת מספרים פאסיביים וריקים מתוכן ותו לא. התפקיד שלכם הוא “לקחת את המספרים לידיים” ולהפוך אותם לתובנות !

שיטת עבודה מתודלוגיה ? בין אם המתחם שלכם הוא מתחם פרטי של העסק שלכם ובין אם אתם מנהלים מתחם של ארגון שווה לכם לנכס מתודולוגיית עבודה קבועה שמבוססת על ניתוח דוחות והפקת לקחים מתוכם. הרגשת הביטחון שאתם עובדים על פי קריאת הנתונים שמאחורי הקלעים ולומדים מהם לגבי צורת הפעילות ההמשכית תייצר עבורכם כוח משמעותי. ניתוח המספרים והסטטיסטיקות מאפשר לכם להכיר הלכה למעשה את הפעילות של המתחם ומוליך אתכם לתובנות ממשיות על ההתקבלות של עולם התוכן ועל האופָנים בהם הוא נקלט. דוח”ות המנוהלים בהתמדה ולאורך זמן הם בגדר מנגנון בַּקָרָה רטרוספקטיבי אודות כל מה שאירע בציר זמן מסיים ומהלמידה הזו תוכלו כאמור לשרטט תוכנית עבודה מתוך החלטה מוּדַעַת.

אני מוסיפה לכם את הסרטון של הגילוי שלי, והֱיוּ ערים לעובדה שמאז הכנת הסרטון חל שינוי בFacebook וצריך אפוא ללכת בעקבות ההמלצות שלי על מנת שאכן תמצאו את מיקומו המדויק של הכלי.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

8 comments

  • עידוNo Gravatar says:

    אחלה של מאמר זוהר

    חסכת לי הרבה עבודת פרסום

    נותר רק לשתף

    תודה

    עידו

  • Uri gore says:

    Tnx for this important tip

  • ליאור says:

    פוסט מעולה!!

  • Anonymous says:

    היי זוהר

    אני מכירה את הכלי הזה כבר מזמן הבעיה שלו שהוא לא אמין כלל – כשמשווים בין התוצאות שהוא נותן לעומת סכימה של המתרחש בעמוד סכימה של פרסומים , לייקים וכו – תראי שאין התאמה כלל וזו בעיה …

    תהילה

  • urianzoharNo Gravatar says:

    הי תהילה, אני בדקתי את הכלי לאורך תקופה ואצלי הוא משקף נתונים אמינים ביותר מה גם שהדבר החשוב ביותר שניתן להסיק מהכלי הוא תכונה כללית של המתחם והתפתחותו . כדאי לך לבדוק זאת שוב . זהר

  • ניסןNo Gravatar says:

    מישהו יכול להסביר לי איך אני הופך את הנתונים על האינטרקציות ומספר ה”אהודים” לגרפים ויזואלים? (סליחה על הבורות האקסלית שלי..)

  • urianzoharNo Gravatar says:

    ניסן צירפתי לך סרט שמסביר – נראה לי שהוא יעשה את עבודת ההסברה הרבה יותר טוב ממני .

  • מבריק , לעניין , פותח עיניים . יופי של מתנה .
    תודה זוהר את עושה עבודה שיטתית ומאוד מאוד מקצועית על מנת להביא אותנו שלא מכירים את כל צידי פייסבוק בדיוק לעמודי התווך של הפלטפורמה הזאת .

Leave a Reply

Your email address will not be published.