Mobile App lets users Purchase

 

 

במסגרת סדרת המובייל שאני מריצה, אתעכב הפעם על נושא מעניין מתוך כתבה מעולה שקראתי. אתרגם לכם מתוכה ואביא לכאן את עיקרי הדברים, וכן אחלץ ממנה כמה תובנות עבורכם. למי שרוצה לקרוא את הכתבה המקורית – לינק .מדובר בפיתוח של אפליקציה חדשה הנקראת  iCashe המאפשרת לגולשים לרכוש גיפט קארד עם אפליקציית הבנק שלהם במסגרתה יוכלו לרכוש, לשלוח וגם להחזיר גיפט קארד מעסקים שונים המשתתפים בהסכם זה כגון : Zappos.com כל זאת דרך אפליקציית המובייל שלהם המקושרת לבנק דרך חברת כרטיסי האשראי. למעשה, אם נסתכל על כך היטב – זהו שלב האבולוציה ותחילת דרכו החדשנית של הארנק הדיגיטלי. הרעיון מושתת על החיבור בין עסקים ובין אמצעי ההתקשרות המופעלים מאותו המקום בו אנחנו מרגישים בטוחים. הדברים מגיעים למימד של פונקציות ופעולות רגישות אשר כוללות את מתן פרטי חשבון הבנק שלנו, דרך גוף מהימן אשר אנחנו בוטחים בו – הבנק או חברת כרטיסי האשראי.

On – Point  חברת כרטיסי אשראי  אשר בודקת למעשה את יִיתָכְנוּתו של מהלך חדש של ארנק דיגיטלי  iCache אשר משלב בין תפישת המובייל בנקינג והפיצ’רים השונים הטמונים בה עם תפישת הרכישה ומועדוני הנאמנות השונים. החברה מדווחת כי החברים שישתמשו באפליקציה ובאפשרויות השונות הגלומות בה מסומנים כחברים אשר יוצרים קשר עז יותר וייצרו למעשה יותר פעולות וטרַנסאקציות בנקאיות. שירותים במובייל כולם נחים על עיקרון יסודי שנועד לאפשר נוחות. אופציה אופציה זו מקבלת ביטוי ביכולת להכניס ארנק בתוך אפליקציה בנקאית שבה לקוחות כבר משתמשים ממילא – וכך אנו “מתלבשים” בעצם על הביטחון והנוחות הקיימת. בסוגייה זו גם כלול מראש נושא האבטחה מכיוון שלקוחות כבר רשמו את עצמם וזיהו את עצמם דרך היישום. כך רשאי הלקוח להרגיש בטוח שכן הפעם אינו צריך להכניס את פרטי החשבון האישי  או את פרטי האשראי שלו. הרי ממילא הוא נמצא בְּמקום מוכר ובהרגשה נוחה של סביבה מאובטחת.

זו למעשה בדיקה של חברת האשראי והיא נמצאת כרגע בגרסת בטא הרעיון המנחה הוא ליייצר אינטגרציה עם טכנולוגית הNFC במשולב עם מערך ההפעלות שבתוך האפליקציה הבנקאית. היתרון הוא שיוזרים יוכלו לבחור גיפט קארד מבין מאה קמעונאים שונים. הסחר בגיפט קארד הוא למעשה אחד ממנועי הצמיחה הגדולים והמתפתחים ביותר כמתודה של תשלום בתחום הבנקאות הסלולארית מכיוון שהוא מחבר בין תפישת הנאמנות ותפישת הנוחות. המבנה של האפליקציה המוכרת ללקוחות יישאר זהה ועל גביו יקבלו טאב חדש הקרוי iCache אשר עליו יש ללחוץ בכדי לרכוש גיפט קארד וירטואליים. האקט מסתכם בכמה לחיצות פשוטות ונועד לשמור את הקופונים במובייל שלהם. כמו כן – יוזרים יוכלו לרכוש את הגיפט קארד ולשלוח לאחרים בסמס או במייל. היוזרים יהיו חייבים להיות מחוברים לאפליקציית המובייל הבנקאית שלהם על מנת שיוכלו לבצע את הרכישה. האפליקציה למעשה מאפשרת לבנקים ולחברות אשראי לחולל תנועת צמיחה הפותחת הזדמנויות חדשות. כמו כן – לא פחות חשוב – זו אופציה המאפשרת להם להתקרב אל הלקוחות ולייצר איתם מגע הדוק ומעורב יותר.

האפשרות של יצירת אפליקציית מובייל המשמשת כארנק דיגיטלי מולבשת היטב על אפליקציות בנקאיות מכיוון שהלקוח כבר עבר את שלב ההזדהות והוא למעשה בוטח בסביבת העבודה הזו ובמותג הבנקאי. בכך מתאפשרת יצירת טראנסאקציות ורכישות אמיתיות. אופציה זו, שמאופיינת בנוחות, שנוסכת תחושת ביטחון מספקת הזדמנות מתאימה לכל מכשיר מובייל ומבשרת את הופעתו של דור חדש של רכישה – הארנק הדיגיטלי.

צירפתי לכם סרטון המסביר את האספקט של הפיתוח ואת העוצמות שגלומות בו.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.