BCG | Most Innovative Companies

most4

 

בתקופה זו מתפרסמים סקרים ומדדים מהיבטים שונים הקשורים לחברות המובילות. לא מזמן פרסמתי כאן פוסט על דירוג המותגים העולמי ועל 100 החברות המובילות- המשקף באופן מובהק את האחיזה ההולכת והגוברת של חברות הטכנולוגיה במקומות המובילים- Link. והנה מדד נוסף מטעם חברת BCG אשר עורכת מדי שנה מחקר על החברות המובילות בעולם בנושא החדשנות. המחקר הזה מדרג את החברות ואת מידת החדשנות שלהן מידי שנה בשנה- ובעזרת כלי אינטראקטיבי מציג במבט כולל את השינויים שנערכים מדי שנה בקרב החברות. עם הכלי הזה ניתן ממש לחתוך אחורה וקדימה את תמונת המצב של החברות המובילות וכך לעקוב אחר התנועות וכמו כן לגלות את הסיבות שגרמו לעליה או לירידה.most3

כפי שאתם רואים, הצמדתי לכאן את המדד האינטראקטיבי על מנת שתוכלו להשתעשע בו בעצמכם. אבל אני רוצה לעשות לכם את השירות ולנתח עבורכם את הנתונים המשמעותיים שהוצאתי מהמחקר ומהמסרים הויזואליים. המחקר מצא כי חברות שמכוונות לעשות צעד ראדיקלי ולהיפתח לרעיונות חדשניים- נופלות בדברים הבסיסיים ביותר. אצל למעלה מ40 אחוז מהחברות שלקחו חלק במחקר היכולות בתחום החדשנות ובייחוד בהתערבות משבשת של תהליכים קיימים כשינוי לטובה, סומנו כממוצעים או אפילו גרוע מכך- נתון שמעיד על הֵיעדר המיומנויות והכלים היעילים לקידום אמיתי של העסק. נכון לגבי כל התעשיות כמעט- ביג דטה ומובייל הם הדרייברים שיוצרים חדשנות בחברה- והם נרשמים כאתגרים הגדולים ביותר לגבי רוב החברות. התמונה שמשתקפת מהמחקר היא- כי חברות טכנולוגיה וטלקום מובילות את המגמה, וחמשת הראשונות מייצגות חברות מתעשיות אלו.

אפל היא החברה המובילה בתחום החדשנות וזאת מאז שנת 2005– סמסונג וגוגל מחליפות לסירוגין את המקום השני והשלישי. מייקרוסופט ויבמ משלימות את החמישיה. וכפי שאתם רואים החברות החדשניות ביותר בחמישיה הפותחת הינן חברות טכנולוגיה. השינויים הבולטים ביותר ב2014 התבטאו בירידה של יצרניות הרכב ברשימה הנבחרת: רק תשע חברות יצרניות מתחום הרכב נמצאות ברשימת חמישים החברות המובילות ל2014, ורק ארבע עלו לשׁוּרת 20 החברות המובילות. בשנת 2014 ביקשו מנהלי  BCG מהנסקרים להצביע על חברות חדשות שנחשבות עדיין לצעירות ויכולות להגיע לרף הגבוה של החברות שנמנות על 50 החברות המובילות, וכמובן מוכרות בגלל החדשנות שלהן. החברות שעלו אצל הנסקרים היו : Xiaomi Technology – חברת סלולר גדולה מסין (עליה אני מכינה פוסט רחב בנפרד), WhatsApp של פייסבוק וכן Square  של ג’ק דורסי אחד המייסדים של טוויטר- קופה דיגיטלית- שירות תשלומים שממוקד בעיקר לעסקים קטנים.

most2

המחקר בחן את הפקטורים שמבדילים בין חברות עם פיצוח משמעותי חדשני לבין חברות אחרות. ונמצא כי החברות שעושות פריצת דרך מאופיינות קודם כל כחדשניות מן היסוד- הן מגדירות היטב את מה שהופך את הארגון לגוף יוצר וחדשני, ארגון שמוכן להטמיע תוכניות מוצלחות של חדשנות בתוך העסק. הן מצליחות לבדל את עצמן בשלוש דרכים מרכזיות : הן עושות קאסטינג לשורה רחבה של רעיונות יצירתיים, הן משתמשות במודלים עסקיים חדשניים בתכיפות רבה יותר מחברות אחרות, ויש להן תרבות מובנית שערוכה לכיוון של פריצת דרך שתבטיח הצלחה בפיצוחים חדשניים. כמעט מחציתן של החברות החדשניות פורצות הדרך דיווחו על כך שהן השיגו יותר משלושים אחוז במכירות בזכות החדשנות שהביאו אל העסק בשלוש השנים האחרונות- וחשוב להדגיש שזה מספר שעומד על פי 2 מהממוצע של שאר החברות.

בעוד שמבחינת התאגידים נושא החדשנות נשאר כערך עליון והמשימה המרכזית, מנהלים בכירים מרגישים פחות נוח לגבי היכולת להחדיר מערכת חדשנית אמיתית לחברה. ישנם הרבה מאוד פקטורים שמשנים את רף הכניסה ליצירת חדשנות עסקית אמיתית עם ערך לצרכן ולחברה- וזה גורם לקושי משמעותי בקרב אותם מנהלים שצריכים להתמודד עם הקושי הזה. ישנו צורך גובר לחדשנות פורצת דרך- אבל רק מעט חברות בכלל מוכנות עם היכולות המתבקשות לטובת השינוי הזה.

הממצאים של המחקר של 2014– העלו כי רק 13 אחוז מהנשאלים בסקר ענו כי יש להם מספיק אמביציות לדלוור חדשנות ראדיקאלית ופורצת דרך. רק למיעוט של 7.6 אחוז מכלל מנהלי החברות היו יכולות גבוהות בתחום החדשנות- עם אמביציה אמיתית לשנות ולשבש את הדרך בה נעשים דברים. יותר מדי חברות רוצות לנסוק לירח בעוד שתוכניות החדשנות שלהן מסוגלות בקושי להמריא לאוויר. חברות שבאמת מצליחות לעשות פריצות דרך חדשניות הן אלה שיכולות לחבר בין האגפים שמשתתפים ביצירת חדשנות ראדיקאלית בחברה. חברות אלו יודעות איך להפעיל את  כל הפיסות ולחבר אותן יחד ברמה גבוהה עם אימפקט משמעותי ובעל נפח רב.

בעוד חברות טכנולוגיה הן המובילות ברשימת החברות הראשונות בחדשנות-היחס לדיגיטציה שונה בדיסציפלינות אחרות: נסקרים מתעשיות שונות ענו כי תהיה השפעה מוגבלת לטכנולוגיות דיגיטליות על התעשיות בהן הם פעילים בשלוש עד חמש השנים הקרובות. פחות ממחצית הנסקרים מתחומים שונים- חברות טלקומוניקציה, פיננסים, אנרגיה יצרניות, קמעונאיות, ועוד – ענו כי לשימוש בביג דטה ומובייל יהיה אימפקט גדול על העסק. פחות משליש בכל סקטור ענו כי החברות שלהן מאתגרות שימוש בביג דטה ומובייל בתוך תוכניות החדשנות שלהן.

לאור העובדה שחברות טכנולוגיות מפגינות לראווה את היכולות שלהן לשבש- אנו נוכחים כי גם החברות הפחות דיגיטליות שכן מטרגטות את הביג דטה והמובייל בתוך תוכניות החדשנות שלהן- פותחות למעשה בצעד יתרון על החברות המקבילות שזזות לאט מדי, בגלל שקשה להן להדביק את קצב השינויים. העובדה הזו צריכה להוות סוג של סימן, נורה אדומה עבורכם- שכן חברה שתאמץ באופן אגרסיבי את החדשנות באמצעות טכנולוגיה ודיגיטציה תייצר לעצמה יתרון תחרותי משמעותי- ותצליח להתקדם במה שעושה רושם כרגע כאוקינוס סמי כחול.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.