Digital Trends 2012

 

החלטתי לכתוב פוסט על מה שצפוי להשפיע בעולם הדיגיטל בשנת 2012. אמנם אין לחזות במפורש מה עומד לקרות במרחב דינאמי זה אך שווה לנסות ולהציג את מיפוי כוחות השוק הרוחשים בשטח. הקווים הכלליים הם בבחינת חיזוי הגורמים המשמעותיים העומדים להשפיע עלינו בקבלת החלטות בשנת הפעילות הבאה. פרשתי כאן לעיניכם  מבחר מתוך העוגנים המשמעותיים שאיתרתי. – כמובן שאין להחשיבם כיחידים בתחום אבל בעיני הם החשובים ביותר, ואתם יותר ממוזמנים להוסיף משלכם במודל התגובות. חשוב לי לציין דבר נוסף : הסדר בו בחרתי להציב את הטרנדים הוא לאו דווקא על פי רמת חשיבותם, אלא הוא סדר רנדומאלי. בעצם, יש מבחינתי לכל טרנד משמעות רבה שתשפיע בצורה ניכרת על תכנון המערכת הדיגיטלית שלכם לשנת הפעילות הבאה.

One Curation | חברות ומותגים אשר יטפחו את כוח האוצרוּת בתחום התוכן ירוויחו באופן גורף. על ידי ניטור תוכן רלוונטי המוקם בזירות הדיגיטליות של המותג ניתן להפוך את משימת התוכן לקלה יותר ונגישה יותר עבור הצוות הפנים ארגוני. בד בבד צעד זה גם ישרת את הצרכן ככלי אובייקטיבי אשר מאשרר את רמת התכנים ואת קבילותם. עולם האוצרות בתוכן מתפתח בעיקר בשל ההצטברות האדירה של כמות התכנים ברשת, ואופציה זו נועדה אפוא לצמצם את הפער בין הכמות ובין האיכות ולהתרכז בָּאיכות הלכה למעשה. נוספת לכך העובדה שרוב ממשתמשי הרשת מחזיקים לפחות שלושה חשבונות באתרי סושייל ומיקרו בלוגינג, ולכן הדרך שלנו לנהל את התוכן בשיטת האינדוקציה רק הופכת ליותר ויותר מאתגרת. כל אלו מובילים לדרך חדשה של התמודדות במציאות האון ליין וגדילתו האקספוזנציאלית של התוכן על ידי תיעול נכון ושימוש בContent Aggregators . מי שיעמוד על משבצת האגריגציה החכמה של התוכן יהפוך ל”אלוהים החדש” של התוכן – הודות להפעלת מתודות אשר יוצרות פילטריזציה, ועוזרות הלכה למעשה לנהל בתבונה את כמות המידע העתיר.

Two Interaction with Search Engines | חיפוש בזמן אמת של אינפורמציה במנועי חיפוש כמו – גוגל, תוצאות כגון : Twitter, תוצאות שנאספו מבלוגים, וכן תגובות הביקורת של גולשים, יקבל אופי יותר ויותר תכליתי, ויקודם במנועי החיפוש. תרבות הסושייל בגוגל צפויה להשתנות ובו בזמן גם לשנות את הדרך בה אנחנו מייצרים אינטראקציה עם מנועי החיפוש. הדבר יתבצע על ידי קידום ופרסום תכנים רלוונטיים שיִילָקטו מרשתות חברתיות ומזירות חברתיות, כך שהסינון יהפוך את צורת החיפוש להרבה יותר פרסונאלית. המשמעות של משפיעני הדיגיטל רק תגדל ותתעצם וכן תתברר כשיטה המוצלחת ביותר בסט הפעולות השיווקיות של המותג שלנו ובתכנון הדרך בה נקבל ביטוי הולם בתוצאות החיפוש.

Three Cross Channel | התרבויות הארגוניות השונות תצטרכנה להשתנות ו”להתבגר”. יהיה עליהן לפעול בשיטת עבודה צולבת ברוחב הפס של הארגון, הן ברמה הארגונית והתפעולית ניהולית והן ברמת היישומים של תשתיות טכנולוגיות. “קרוס צ’אנלס” הינה דרך משמעותית להבנה מלאה של סיפורו הכולל של הלקוח מול החברה וליישום האפשרות של המותג לייצר פיקים משמעותיים ורלוונטיים מול הפעילויות השונות של הצרכנים. ככל שמתגלים יותר פתרונות כך נוכל לטפח מערכת יחסים טובה יותר שתבטיח מעורבות מצד הלקוחות, ובאופן זה כל הקשור לCross Media Buying יגדל ויתעצם גם בהמשך. זו שעתן היפה של חברות הטכנולוגיה הגדולות אשר יכולות לפתח את עצמן ולהיפתח אל המרחב החברתי מול מותגים אשר רוצים להיות קרובים יותר אל הצרכן ולהבין בצורה משמעותית יותר את צעדיו. זוהי דרך טובה ללמוד מהם על מנת להיות מדויקים יותר ורלוונטיים יותר במקום ובזמן הנכון.

Four Mobile Payment תשלומים במובייל הם דרך יחסית חדישה אשר מסגלת את עצמה במהירות לשווקים מתעוררים ונראה כי השיטה תהפוך לאופציית התשלום הנפוצה ביותר. בה בשעה ששיטת התשלומים במובייל הולכת ומתפתחת בצורה ניכרת, הונדורים הגדולים מתחילים במקביל להשתמש באופציה זו. בכוונתם לעודד ולהשיג תנועה משמעותית של העברת כספים. בזכות חוסנן וחוזק חברות האשראי יוצא כי האופציה של תשלומים באון ליין מתפתחת בעיקר בשווקים מתעוררים בהם המובייל תופס תפקיד משמעותי יותר ויותר מיום ליום. מדינות כגון : ברזיל, רוסיה, הודו, סין עוברות בקצב מואץ לאופציה זו ומחקרים מדווחים על כמיליון משתמשים חדשים אשר מצטרפים למהלך של שירותי  תשלום דרך המובייל מדי שבוע – המספרים המוערכים יעמדו על 290 מיליון בשנת 2015.

Five Location-Based Services | ישנן לא מעט אפשרויות שמהן ניתן לבחור כשמדובר בשירותים מבוססי מיקום. LBS מאופיין בתכונה המשרתת את שיטת הטרנד הרבה יותר מהקיים ברשתות החברתיות השונות. למען האמת, כל אפליקציה אשר באה במגע עם המובייל שלנו ועם הג’י פי אס והיכולות שלו הופכת לשירות מבוסס מיקום. יש לכך משמעות גדולה ביותר בכל הקשור ליצירת מהלכים וטקטים משמעותיים מול קהל צרכנים, שכן האינטראקציה מתנהלת באופן מדויק הקולע לצורך מוגדר בזמן, במיקום וברלוונטיות. הקשר נוצר באופן ישיר, בין אם מדובר בביקורת ספונטאנית על עסקים הנערכים באזור בו אנחנו נמצאים, ובין בהצעות ערך שצפות סביב צורך שמתעורר בהתאם למיקום שלנו ועוד… על פי מחקרים של גרטנר הסברה אומרת שזו תהיה אחת המגמות החזקות ביותר בעתיד – זאת בראייה מספרית עולה של 96 מיליון יוזרים בשנת 2009 וגדילה צומחת הצפויה להגיע לכדי 526 מיליון בשנת 2012 !

Six Content | ההכרה בכך שתוכן הוא המניע (המוטיבַטור) הגדול ביותר להשגת מעורבות גולשים יחד עם הדטה שהוא מביא איתו – אנשי שיווק והסוכנויות אשר פועלות איתם יחד – תיתן אותותיה על כל פעילות השיווק ברשת. החברות יתחילו לייצר יותר ויותר אסטרטגיות תוכן מובְנות אשר מציגות תוכניות ארוכות טווח שבכוחן לגרום לנכסים הדיגיטליים שלהם לגדול ולהתפתח. בשנה הבאה יצטרכו המשווקים לחשוב מחדש על הגישה שלהם לפרסום ושיווק ולמקד את הפעילות שלהם על יצירת תוכן ממגנט – שימשוך לקוחות באופן טבעי ויגרום לחברה לעודד פעילות קרובה יותר ואינטימית יותר דרך נכסים דיגיטליים שונים. תוכן ממגנט יכול לכלול יצירת ערך מוסף באמצעות הספקת מידע עבור צרכנים, הבלטת הבנפיט של המותגים באמצעות סרטונים ביוטיוב, הפעלת משחקים באון ליין, וכן אפליקציות בFacebook, שיווק תכנים והזדמנויות רלוונטיות בTwitter ואפליקציות במובייל. התוכן הזה יכלול אפוא מגוון תחומים – שירותים, אינפורמציה חשובה בזמן אמת, בידור ושעשוע , ועוד …

Seven NFC | שיטה מקובלת ביותר בחלק ממדינות אירופה ובשווקים אסייתים – Near Field Communications. אמנם אין זו שיטה פופולארית ופיצ’ר סטנדרטי בכל הסלולרים של היום, אבל מצב זה עשוי להשתנות. גוגל למשל ממש משקיעה את מלוא עוצמתה בתחום זה כחברה אשר רואה את תחום התשלומים כחלק מאז’ורי במשחק המובייל מרקטינג והטרנדים אשר באים ומשפיעים עלינו בעתיד. החברה השיקה את הגוגל וואלט, ובדומה לכך גם את הצעות הערך של גוגל אשר מבוססות על טכנולוגיה זו.

Eight Social Media augmented reality | תוכן פתוח ונגיש הכולל אינפורמציה מאזורי הסושייל מדיה יתברר כסוג התוכן שירחיב ויגביר את החוויה של כולנו. למשל : תוכן ספר הטלפונים האישי שלנו בסלולר כשהוא מחובר לTwitter ולFacebook יראה תוצאות זמן אמת של הקונטקסט שלנו. נוכל לדעת מה עושים הנמענים שלנו כדי לקלוט באיזה מצב אנחנו מתקשרים אליהם עוד לפני שאנחנו מבצעים את השיחה. ביקורת בזמן אמת מצד חברים וכן נתוני הפעילות של עמיתים יופיעו לנו על מפת הGPS שלנו כחלק סטנדרטי מחבילת האינפורמציה אשר אנחנו מקבלים. כמו כן גם מערכות של סושייל אשר מאפשרות CRM חכם ישַנוּ מקצה לקצה את הדרך בה חברות מנהלות את העסקים ואת מערכות היחסים עם הלקוחות. כל אלו למעשה יהוו שכבות חברתיות אשר מעצימות את חווית הגלישה, השימוש והחיבוריות לשירותים של המותגים והחברות.

Nine Social Media everything | הפונקציונאליות של סושייל מדיה תהפוך למרכיב המרכזי בחוויה הדיגיטלית, ולאור זאת כל מי שלא יחזיק חוויה של סושייל ייראה כלא רלוונטי, המדיה הדיגיטלית באופייה ובמהותה נסמכת יותר ויותר על הכיוון החברתי, המוגדר כ-Social. למעשה, כל מכשיר שמוגדר כדיגיטלי יהיה “מעורבב בקוקטייל מושלם” גם עם הסושייל ואלו יובילו לנקודה הבאה !

Ten Humanizing brands | כל שיטת המעורבות בין לקוחות למותגים התפתחה בשנים האחרונות ונעשתה הרבה יותר מורכבת מבעבר. אוסף הערוצים השונים מאפשר נגיעות שונות ומעודד אינטראקציה עם המותגים. ריבוי המותגים בדיגיטל וריבוי האפשרויות מציב בד בבד אתגר גדול יותר בפני עולם העסקים. חברות רציניות צריכות לעבור את הגשר הזה ולייצר חוויה אינטגרטיבית מלאה באסטרטגיות השיווק שלהן. עבור משווקים – ההוספה של הטאץ’ האנושי לערוצי התקשורת הופכת את התופעה של חווית הלקוח להרבה יותר נגישה, ידידותית, ואשר בכוחה לייצר נאמנות לאורך זמן. הלקוחות “יתחממו” מול מותגים וחברות אשר לגביהם הם מרגישים בביטחון כי הם מדברים עם הצד האנושי של החברה. בין אם מדובר בתמונה, בוידיאו, או באזכור שם של אישיות מרכזית במינהל החברה. כל אלו יכולים להעמיק באופן משמעותי את ההרגשה של הלקוח שהוא נמצא בסביבה מוכרת , אנושית והדיגיטל למעשה הופך את המגע לקרוב יותר.

ולסיום | צירפתי לכם סרטון קצר וחביב – ואגב פחות מוכר- המשקף את עולם התקשורת, השיווק ואת מה שצפוי לנו במשוואה הדיגיטלית בעתיד. בלִוְוייַת קורטוב של טעם טוב – מבטיחה להמשיך ולעדכן אתכם בפוסטים הכוללים : תחזיות, שינויים ומגמות אשר עשויות לעזור לכם לקבל החלטות ולשמש אתכם כארגז כלים מועיל לעבודה. בהצלחה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.