Google Plus | Business Page

 

חשבתי לא מעט אודות הנושא של הפוסט הזה : איזה ערך ממשי אוכל להוסיף ולתרום ? מעל ומעבר לכל מה שכבר נֶאֱמַר ברשת. איפה מנקודת מבטי אמצא את ההזדמנות שמחכה לכם באופציה זו  ומה אתם יכולים לעשות איתה.  Google + לעסקים : מה זה אומר עבור ארגונים ומותגים ואיך הם יכולים להרוויח מיצירת נוכחות ברשת זו.

 כידוע גוגל פלוס – היא רשת חברתית חדשה המתופעלת על ידי מנוע החיפוש גוגל. הרבה רואים בפלטפורמה זו כוונת תחרות לFacebook בּאַרֶנָה העולמית של הרשתות החברתיות, המוגדרת כ”סושייל מדיה”. עם יותר מ40 מיליון משתמשים ותכונה של גדילה הולכת ומתעצמת בכל הקשור לחיפוש, מתברר כי Google + ללא ספק מופיעה כשחקן מפתח משמעותי באקו סיסטם השיווקי הדיגיטלי. Google + מאפשרת לעסקים ליצור עמוד חברה ולפתח דרכו מערכת יחסים עם לקוחות פוטנציאליים. החידוש מתבטא בפלטפורמה מסתעפת אשר מנגישה אותנו לכמה מישורים וכמה רמות נגיעה. החלק המשמעותי בפלטפורמה זו חל על נושא הHangouts – פיצ’ר מעניין שמאפשר לחברות לייצר מעורבות עם אוהדים, עם לקוחות קיימים, עובדים וכיוצא באלה, וזאת על ידי יצירת סרטוני “וידיאו קונפרנס” ייחודיים המשתבצים בתוך הזירה. בהתאם לכך כדאי מאוד שהשיקול של עסקים להצטרף ולקחת חלק בזירה יכלול את נושא הוספת הכפתור של ה+ לאתרים השונים שלו ולנוכחויות השונות שפיזר ברשת, כמרכיב גורלי בכל נושא הקידום ותעדוף התכנים בגוגל.

 

חשוב להכיר את הכלל היסודי גוגל מצידה אינה מתייחסת אל תופעת הGoogle + כאל רשת חברתית נבדלת. ביסוד החשיבה הארכיטקטונית של התוצר היא תופשת את Google + כשער הכניסה לגוגל, למרחב שמכיל את כל אותם הפיצ’רים שאנחנו רגילים להשתמש בהם ודואג להעשרת הזירה על ידי הוספת הרובד החברתי. העיקרון בסופו של דבר הוא שהGoogle + יהיה חלון הראווה המשקף את מכלול הפעילויות של החברה בגוגל. בנוסף, כדאי לקחת בחשבון שבהצהרה של החברה נאמר במפורש כי זהו כלי מפתח. כרגע אנחנו חשופים רק לחלק מהרעיון הכללי, ועם הזמן יתווספו לו עוד פיצ’רים מועילים שיאפשרו לשדרג את הנוכחות כדי שנוכל לעשות בה שימוש טוב יותר.

מה גוגל רוצה להשיג ? מדובר בתפישת עולם שונה לחלוטין מזו המקובלת כיום. Google + מייצג את סך כל הכלים של גוגל כשהם מונחים לנגד העיניים בשער הכניסה שלך : ה+ מייצג את הדברים שאתם למעשה הוספתם במרוצת הזמן. אמנם הלייר החברתי נוסף בדיעבד, אבל הוא לא המרכיב החשוב בסיפור אלא הוא מייצג פַּן מסוים בתזמורת שלמה של אמצעי השליטה של גוגל במידע עליך. כפי שכבר רשמתי באחד הסטאטוסים שלי בFacebook – גוגל הוא האח הגדול של המידע הקטן בגוגל יודעים עלינו מספיק דברים שהוזרמו מכל מיני כיוונים כולל הכיוון החברתי, במטרה לדייק את הצעות הערך -כלומר את הפרסום שיופנה אליך …

חדשנות זה לא חדש | צריך להתעמת כאן עם הנחת יסוד שגויה, שהיא לפעמים בעוכרינו : חדשנות זה לאו דווקא כל מה שחדש – אם עסקינן בחדשנות יש לקחת בחשבון שלא כל “ילד חדש בשכונה” בהכרח מחבר אותנו נכון ברמה העסקית – אסטרטגית והתכליתית למטרות וליעדים שלנו. לכן, לטעמי לא כל הארגונים צריכים לקפוץ על העגלה הזו רק בשל העובדה שהיא עגלה חדשה. אני מאמינה שצריך לבדוק האם במיינד סט העסקי שלנו החידוש הזה קולע למפת הצרכים ויכול לייצר פעולת חדשנות מועילה, או לחילופין פעולת ערך התורמת לנו ברמה העסקית כלפי מניפת מחזיקי העניין שלנו.

מה אנחנו יכולים להשיג מתוך הנחת היסוד המתייחסת למה שקיים כרגע ? אין ספק שנוכחות בזירה זו יכולה להיות חשובה וגורלית עבור עסקים שמסוגלים להטמיע באתרים שלהם את כפתור ה+1, כפתור זה למעשה יעזור לקבוע בסופו של יום את מידת המעורבות שלנו מול מנוע החיפוש של גוגל – הוא יעזור לתעדף את התכנים שלנו ובכך למעשה ימשוך למעלה ברמת SEO את כל הנוכחויות הדיגיטליות שלנו.

איך נתקדם מכאן ? | ארבע נקודות חשובות שכדאי שתדעו על גוגל + לפני שאתם מתחילים לעבוד :

One. המעגלים בGoogle + מאפשרים לכם – לכשיצרתם נוכחות וצברתם קהל של “אוהדים גוגליים” – להפוך אותם לקהילות מובחנות ובכך למעשה לנהל במסגרת פוקל פוינט אחד שיח מובחן עם קהלי יעד שונים. זו אולי המעלה הגדולה ביותר שמצויה בכלי זה ברמה החברתית. חשבו על כך מצד ההשוואה מול עמוד אוהדים בFacebook בו למעשה אתם מדברים עם כולם על הכול. התכנים שלכם בנוכחות הגוגלית הם רב ממדיים: מחד – הם עשויים להתמקד בקהל יעד ספציפי איתו תרצו לערוך שיחה ממוקדת עניין ואינטרס לסגמנט. מאידך – אתם יכולים כמובן לשחק ברעיון הזה ולשווק תכנים מסוימים לכולם ותכנים אחרים לקבוצה אחת או לצורך העניין לשתי קבוצות שלגביהן לדעתכם המסר יותר משמעותי, בהתאם לפילוח הקהלים.

Two. להמנע מטעויות  חשוב מאוד שתדעו ברמה הטקטית שפתיחת פרופיל בגוגל + קשורה ישירות למייל שתפתחו בגוגל – גימייל. מכיוון שניתן לשלוט בכלי רק באמצעות גימייל אחד – קרי, אדמין אחד, מן הראוי שתפתחו את היוזר דרך גימייל כללי שאינו קשור בעובד כזה או אחר. זוהי למעשה האופציה הטובה משום שהיא פחות תגביל אתכם בניוד השליטה מערוץ אחד למשנהו.

Three. מבט פנים ארגוני  מיועד בעיקר חברות שעובדות באופן ישיר עם מייל אאוטלוקי שמחובר לגימייל, אופציית הGoogle + יכולה להיות דרך נפלאה ליצירת פורומים ומהלכים תקשורתיים פנים ארגונים. קחו בחשבון שמעבר לעובדה שניתן לייצר מעגלים נפרדים ובכך להגדיר קבוצות שיח, ניתן גם כן לנהל hangouts – שכלול שמאפשר לכם לייצר פורום וידיאו אשר מונה עד עשרה משתתפים ובכך למעשה אתם יכולים לפתוח ליין של פגישות וירטואליות חוצה גבולות גיאוגרפיים –  ואף חוצה עולם. ייתכן שמגבלת הבחירה שמורכבת מעשרה אנשים בלבד בשיחה תתרחב בהמשך וניתן יהיה לפתח שיח קבוצתי גדול יותר. אך אם נתייחס לצורך המיידי מול המציאות העכשווית אין ספק שאופציה זו מְסַפקת תשתית טובה לפעילות תקשורתית פנים ארגונית.

Four. השפעה על מנועי חיפוש, כתוצאה מהשימוש בGoogle +. מעיקרו, גוגל תוכנן להשביח את תוצאות מנוע החיפוש על ידי הריבוד הנוסף של מעגלי הסושייל מדיה שלכם. Google + מציעה למעשה אלמנטים רבים שמאפשרים לכולם להבין את הטרנדים במובן שהם מספרים יותר מהר מאי פעם במה אנשים מתעניינים. לא רק שנוכל להציג לעיניהם מה אנחנו משתפים עם החברים שלנו או מה אנחנו קוראים. מעכשיו הם יכולים לראות מהם האפיונים של החברים המועדפים עלינו. בעבר גוגל יכלו לקבל תמונה מקיפה על העוקבים שלנו בTwitter בעוד שכיום הם יכולים לראות באופן ישיר ומיידי אחרי מי אנחנו עוקבים ומי מעניין אותנו וכמו כן עם מי אנחנו מייצרים מעורבות הלכה למעשה.

מבחינתי, איני “סגורה” על ההמלצה שגם אתם תפתחו נוכחות בGoogle +, אני בעיקר ממליצה לכם לעבוד בצורה שמושתתת על חשיבה אסטרטגית שמקשרת את המהלכים שלכם עם הכלים השונים לצורך שנובע מהאינטרס העסקי שלכם. לדעתי ניתן ללמוד המון מהתופעה ה”פסיכולוגית” שלפיה לפעמים ההייפ נראה מאוד מגרה ומאוד משמעותי בחיינו – בעוד שאחרי דקה או שתיים הבועה מתפוגגת לה באוויר החופשי ואנחנו חוזרים לפרופורציה. לכן, בבואכם לברר אם כדאי לכם לפתח נוכחות בGoogle + שיקלו היטב האם בנקודת זמן זו הדבר יוביל אתכם ליצירת ערך עבור לקוחותיכם ועבורכם. בהצלחה.

ולמי שמעוניין, רצוף בזה העמוד הניסיוני שפתחתי לעצמי בגוגל + My Google + Business Page

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.