Le Web 2013 Paris | Entrepreneurship

2233445566

להיות יזם זה לא טריוויאלי. דרושות כמה תכונות אופי בסיסיות שמגדירות אותנו כיזמים מוצלחים. אני לא מתייחסת דווקא ליזמות בתחום הסטרטאפים או הטכנולוגיה, אלא לכל אחד מאיתנו שנמצא במקום של- לייצר מציאות חדשה, להמציא דברים חדשים זאת בין אם אתם שכירים או עצמאיים. הפעם, אני רוצה לחשוף אתכם לתוכן מעניין ביותר שאליו התוודעתי בכנס Le Web Paris 2013 המדבר בדיוק על נושא זה- על יזמים ומהן התכונות שמגדירות את האישיות המיוחדת הזו. אני מצרפת לכם בתחתית הרשומה את ההרצאה המקורית באורך מלא, ובפוסט עצמו אנסה להזניק לכם את משמעות המידע שהועלה בה- כפי שאני חוויתי את רשמי “מופע התוכן” הזה. אנסה ללחוץ לכם על הכפתורים הנכונים על מנת שתבדקו באם הנושא מדבר לליבכם ומייצר עבורכם ערך ממשי. Tony Tjan הוא יזם שעוסק בתחום הסטרטאפים כבר המון שנים, והוא עצמו ייסד מספר רב של סטרטאפים, כיאה ליזם סידרתי- חלק מהחזון שלו ומשיטותיו מתבטא בלהט המתמשך לחקור, למצוא ולגלות ממה קורץ ומהו הDNA של היזם הטיפוסי.

טוני מתעכב ממושכות על השאלה מה גורם ליזמים להצליח, להיכשל, להתלהב ? זוהי מהות המחקר שהוא ערך יחד עם Harvard Business School– ודרך ההרצאה המרתקת הזו הוא משתף אותנו בממצאים של המחקר. בראש ובראשונה הוא טוען שאין תשובה אחת נכונה למה שיוצר יזם טוב ומצליח אבל כן יש זיהוי מובהק של טיפוסים שונים, כמו כן הוא מוסיף נקודות ודברים שהוא חושב שיזמים צריכים להתעכב עליהם ולתת עליהם את הדעת- כי הם אלו שמגדירים היטב אם היזם סולל לעצמו סיפור הצלחה אמיתי.

ישנם ארבעה אזורים- ארבע מגמות חשובות שבאמצעותן הוא ממליץ ליזמים להתפתח, אלו מצפנים חשובים שעוזרים לעשות בחירות נכונות וממוקדות- למה שקורה באופן כללי באקו סיסטם של העולם שלנו. הראשונה יכולת אלגוריתמית, הבנה מקיפה של הביג דטה- הוא טוען שהמידע הוא כלי משמעותי בידיים של היזם ובלעדיו, בלי הדטה אין יכולת אמיתית לפתח או להתפתח. השנייה שילוב של כוח נשי לצוות כגורם שמגוון ומעצים את אלמנט קבלת ההחלטות. השלישית היכולת להסתכל כבר מהיום הראשון על המיזם כבעל ערך גלובאלי, בינלאומי. והאחרונה חשיבה שמותנעת מתפישת קצה לקצה, כלומר- לכרוך ביחד את הלואו טק וההייטק, מתוך ההבנה שרק חשיבה יסודית כזו על כל המנעד תבטיח הצלחה !

ישנה חשיבות עצומה לכך שיזמים יסתכלו על המיזמים שלהם באופן שהוא מגדיר E2E – קצה, לקצה, היכולת של היזמים להבין שכל מיזם וכל פתרון שמוצע בשטח הוא בעצם חתך של מערכת שלמה וצריך לראות איך החוויה כולה יוצאת מרגשת ונכונה. הפיזיקל והדיגיטל מתחברים וצריך לעצב את התהליך בתפישה כזו שמתחשבת בכל נגיעות המגע מול הלקוח. מה שיעבוד יהיה מה שיהיה- קל יותר, חכם יותר ויפה יותר !

מה הן אבני הדרך המרכזיות של היזם ? הוא מחלק אותן לארבע : לב, מוח, אומץ, ומזל.

הלב, הדבר העיקרי שנחוץ לַיזם המוצלח, הוא להגדיר מטרות, ולפעול להשגתן מתוך התלהבות לעשות את הדבר ששווה לעבוד למענו. חלק גדול מהעבודה מתוך הלב קשור גם לרגישות המבט והתחשבות בניואנסים- כי הדברים הקטנים עושים את כל ההבדל! ההתייחסות לפרטים וההבנה שצריך לתכנן מראש מתוך פרספקטיבה פרטנית תורמים בצורה משמעותית להצלחת הפרויקט. מהמחקר שהוא ערך עולה כי 70 אחוז מהיזמים המצליחים שיצאו להנפקה, או הצליחו לקדם את המיזם שלהם בצורה אחרת- לא התחילו בהתוויית תוכנית עסקית ברורה, אלא פעלו מהלב, מהתשוקה לעשות משהו משמעותי שבו האמינו- וזהו תפקידו של הלב בעולמם של היזמים.

223344

מוח- הוא כלי מאוד משמעותי עבור יזמים- אך חשוב במיוחד להסתכל על התהליך מנקודת מבט צלולה, שתחילתה בראיית הדברים הקטנים, והמשכה ביכולת להבחין בתבניות חזרתיות- Pattern Recognition. אלה שיודעים לזהות דפוסי התנהגות, ודפוסים באופן כללי, הם שיהפכו ליזמים מצליחים, שרותמים את הבחנותיהם לעשייה בשטח.

אומץ- הוא גם אלמנט מאוד משמעותי, והיזמים חייבים להיות מוכנים לרוץ בספרינט, אבל בד בבד גם לגלות סבלנות מהסוג שנחוץ לריצה במרתונים. אני קוראת לזה : לרוץ בקצב המרתון עם ספרינטים לכל אורך הדרך. זה דורש אופי מיוחד של אנשים עקשניים ללא חת. אבל ההערה החשובה ביותר שהוא מציג לאנשים בנוגע לאומץ היא : “כשאתם מגיעים להצלחה, מן ההכרח להמשיך ולהתפתח וכן לקדם את ההצלחה הבאה. ואני מוסיפה לכך- עדיף שכל זה ייעשה בענווה ובצניעות, כי אגו מנופח רק מפריע.

האלמנט האחרון שדרוש ליזמים הינו המזל אבל אין הכוונה ממש למזל במובן העממי של המילה. לא מדובר במזל שהוא בבחינת “צ’אנס”, אלא בעיקר על גישה מַזָלִית, וזה אומר- היכולת להסתכל באופטימיות דרך מצפנים אישיים שקובעים שאנחנו ברי מזל ! לא תלויים במה שקורה לנו מהכיוון החיצוני- אלא שאנחנו המחליטים הבלעדיים שזה אכן יקרה לנו. זוהי הגישה הנכונה למזל שמתבטאת בניהול שמוביל להצלחה.

לסיכום, יזם צריך להתאזר בסבלנות, עם הרבה אופטימיות, ענווה ורצון עז להתנסות. עליו להסתקרן ולרצות לגלות. אני מאמינה שאלו כלי עזר חיוניים לכולנו ולא רק למי שמקים סטארט-אפ. כל אחד מאיתנו שיש לו תשוקה לחיים תוססים, שרוצה להתפתח ולגדול חייב להתנהל עם רוח יזמית שכוללת את המרכיבים שפורטו לעיל. אישית קיבלתי המון מההרצאה הזו והיא עשתה לי סדר במקומות בהם הרגשתי צורך בחיזוקים. מקווה מאוד שזה עשה עבורכם את אותו הדבר. כמו כן מצרפת לכם את התוכן המקורי באורך מלא ביוטיוב המצורף בתחתית הרשומה.

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.