It’s All About Trust.

You can’t buy or sell trust; you have to build trust along the way. If you manage doing so, the return will follow for sure. Companies need to understand that it’s actually permitted to be fun. It’s written nowhere that you have to be boring.

שואלים אותי שוב ושוב, מה לנו להיות במדיה החברתית; מה יוצא לי מזה ומהו למעשה ה ROI ?

אולם מבחינתי, מה שאני שואלת הוא  מתי בפעם האחרונה יצא לכם להיות בנקודת זמן אחת ביחסים אישיים עם אלפי אנשים במקביל ?  אני מביאה לכם לכאן מצגת מדהימה שמצאתי ברשת, ובה מתואר התהליך של הטמעת עולם הסושייל מדיה בארגונים. בחרתי להוציא לכם מהמצגת שקף אחד המתייחס לנקודת הROI  ופוֹרֵס – מנקודת הסתכלות חדשה – תמונה אחרת לגבי המדדים שאנחנו יכולים להכניס לחישוב ההוצאות, במשוואה הזו של השקעה מול החזר.

הROI  של מהלכי סושייל מדיה :

לייצר אינטגרציה של סושייל מדיה תוך הטמעה של חשיבה שגורסת “הלקוח במרכז” – על פני הארגון כולו, הוא מהלך הדרגתי שלוקח זמן וכרוך בהרבה מאמצים. מדובר בתהליך שנובע ממבט ארוך טווח. הדינאמיקה של עולם הסושייל מאפשרת לחברות להתקרב לתהליך זה בדרכים אחדות ולהיבנות תוך כדי תנועה (ניתן לראות במצגת שהוספתי מטה את ארבעת הצעדים שחברה זו מציעה). אבל מה למעשה יקבע את המדידוּת של החזר ההשקעה ?

למען האמת, המטרה הסופית מתמקדת לאו דווקא סביב סושייל מדיה. סושייל מדיה מתפקד כאמצעי בלבד,  במקרה זה : facilitator שמאפשר לנו למנף את אופן החשיבה של ארגון שאכן שם את הלקוח במרכז. יש להאמין כי אינטגרציה חכמה של התהליך תייצר השפעה חיובית בקרב מחזיקי העניין הכוללים של הארגון – כל אלו שנמצאים במגע עם האקו סיסטם של החברה. כגון : ספקים, עובדים, לקוחות, ובסופו של יום גם מחזיקי המניות – בעלי העניין.

חברות לרוב שוגות כשהן מנסות למצוא את ההיגיון העומד מאחורי מדידה עסקית – KPI – כבר בתחילתו של המהלך או של הפרויקט.מתברר כי למעשה ניתן להיווכח בתוצאות רק לאחר ההתנסות, דהיינו רק לאחר יצירת פיילוט מוצלח, המותנה בבניית הכישורים המתבקשים, יוכלו העסק או החברה לבדוק ולזהות את הערך האמיתי. היו לא מעט ניסיונות שתוארו בספרים, ובמאמרים על נושא הROI במדיה החברתית . אבל דיון מהסוג הזה צריך להישען על ניואנסים יותר חדים, כיוָון שלא מדובר רק בהחזר על ההשקעה כאשר נעשה שימוש כלשהו במדיה החברתית . לאמיתו של דבר מדובר בהחזר ההשקעה על המכלול שנוצר דרך אינטגרציה ופיתוח חשיבה מוטת לקוח לרוחב כל הפס של הארגון כולו. יצירת שכבת KPI במבנה המורכב משני רבדים ברמת החברה והחוצה את כל המישורים ואת מחלקות המשנה היא זו שעוזרת בעריכת בחינה ומדידה מדויקת יחסית בכל הנוגע למהות המהלך ולהשלכותיו המלאות ברמת החברה כולה.

מינוף מתוך תפישת עולם של השקעה : הנחת היסוד צריכה להיות שכל מאמצי השיווק וגישת “הלקוח במרכז” צריכים להיות בראש מעייניכם. נדרשת כאן אחריות של 100% להשגת היעד. ככל שגישת הסושיייל מדיה תתפשט ותגדל בתוך זמן הטרנסקציה – כך גם לכל מהלכי השיווק יהיה אימפקט גדול יותר מזה שהכרנו עד כה. ישנן שתי דרכים ליצור את המינוף הנ”ל ביחס להשקעה.

פתיחת טְוָוח הגעה רחב יותר לקהלי יעד נוספים : ההשקעה המוגברת בפעילות האון ליין יכולה להגדיל את רוחב ההגעה ללקוחות חדשים. קבוצות יעד חדשות צפויות להיחשף לתכנים שלכם דרך ההפצה שלכם בערוצים השונים של המדיה. הגעה רחבת ממדים לקהלים חדשים סביב נוכחוּיות הowned media שלכם יכולה להזניק את גובה ההחזר מול ההשקעה בקהילות חדשות.  בו בזמן ניתן להוריד בתקציבי השיווק עקב נוכחות באוונד מדיה שלכם : אתם יכולים למעשה להגיע לאותו טווח הפצה דרך המדיה המסורתית שבה תשקיעו פחות יחסית הודות לשילוב עם ערוצי המדיה החברתית. לסמוך רק על ערוצי המדיה החברתית ידרוש מכם זמן השקעה והרבה אורך רוח לקראת מהלך רחוק טווח ולכן סכום החיסכון על ההשקעה יחושב בשלב המאוחר (השלב הבא) של התהליך – ובסופו תוכלו לתמהל את שתי הגישות ובכך לחסוך הלכה למעשה בסך הכולל של ההשקעות בשיווק.

עד כאן, לגבי התמצית שבחרתי להעביר לכם כאן מהמסמך המרתק. אני מצרפת אותו הֵנָה עבורכם על מנת שתוכלו להיחשף למידע במלואו. הוא משקף קו חשיבה נפלא, מבחינה אסטרטגית וקונסטרוקטיבית. מקווה שתיהנו ותצטיידו כמוני להמשך הדרך ולארגז כלי העבודה של הארגון שלכם.

the social dynamics model-

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.