The Future of TV | By 2025

Netflix-website-homepage

ברור לי שהמילים הבאות לא תתקבלנה יפה על כל אוזן– וכמו כן ידוע לי שרבים האנשים בתעשייה ומחוצה לה חולקים על הנחות היסוד שאציף בפוסט זה. אבל חשוב בעיני שתדעו איך חושבים עסקים “משבשים”- disruptive כדוגמת נטפליקס על תעשיית הטלוויזיה ועל עתידה. הפוסט הזה אם כן מייצג תרחיש עתידי של מצב הטלוויזיה, ואם ניתן לי להוסיף, מבחינתי מדובר על: הטלוויזיה המחוברת החכמה. אז איך יירָאה העתיד על פי Netflix בשנת 2025 ? מהפרספקטיבה של נטפליקס מסתבר שהעתיד של הטלוויזיה יהיה אחר ממה שהוא כיום, נטפליקס מתיימרת לדעת איפה נהיה כשאנחנו צופים בטלוויזיה, וזאת אפילו לפני שאנו עצמנו נדע זאת. שוב לא נצטרך “לבזבז” את כל הזמן שבעולם על מנת למצוא מה שאנחנו רוצים לראות ברשימות של תוכניות הטלוויזיה, אלא נוכל לקבל את המידע על הדברים שבהם נרצה לצפות על פי הנתונים שנצברו עלינו כפי שמשתקף בדטה שמוחזקת בידי נטפליקס.

זוהי רק אחת מהרבה מאוד הערכות ותצפיות על העתיד שחשפה נטפליקס בפני כולם– וחשוב לאמר כי קשה להתווכח עם נטפליקס על התעוזה שגילו בניסיונם לשרטט את העתיד, שהרי אם יש חברה אחת ששינתה את הרגלי הצפייה של האנשים בטלוויזיה, בסדרות או בסרטים- זוהי נטפליקס. נכון, בישראל עדיין לא נחשפנו לערוץ הזה, לפלטפורמה הזו, אך ללא ספק מוטב שנהיה מודעים לשירות הזה, וליכולות שהחברה מנכסת לעצמה בהווה ובעתיד. וודַאי שנוכל להקיש מכך על עתיד הטלוויזיה באופן כללי, והדברים כמובן גם ישפיעו על מדינה מפותחת כמו ישראל.

נטפליקס ממציאה לעולם הטלוויזיה מודלים חדשים שגורמים להרבה חברות אחרות כדוגמת : אמזון ויאהו וכמו כן גוגל לרצות להתחרות איתה- על המגרש הזה של טלוויזיה מבוססת אינטרנט בלבד, מגרש שנוגס אט אט בפורמט של שידורי הטלוויזיה כפי שאנו מכירים אותו כיום. אמרה זאת מרי מייקר האנליסטית המדהימה במצגת שסוקרת את העתיד שלנו- “נטפליקס = פרסונליזציה” ! ואני מוסיפה שפרסונליזציה בעידן של הדיגיטל משמע- חווית צריכה אחרת לגמרי שיתרונה בכך שנוכל להתמקד בדברים הרלוונטיים עבורנו ולצמצם את הזמן המבוזבז על חיפוש בלתי מבוקר.

tv201

נטפליקס הולכים רחוק עם התחזיות שלהם על העתיד. בעיניהם צפויים בעתיד להיות 48 מיליון ערוצים שונים בין אם מסורתיים ובין אם חדשים. אף אחד מהערוצים לא יהיה רלוונטי ל100 אחוז מכלל הלקוחות ולכן נטפליקס עובדת בימים אלו על כלי הפרסונליזציה שלה- ועל שיכלול הטכנולוגיות שלה על מנת לכוון את הגולשים אל התכנים שעשויים לעניין אותם. בצורה זו נטפליקס רוצה לשנות את הדרך ואת הגריד הידוע והמוכר ממנו אנחנו רגילים לבחור במה לצפות. במקום שנאלץ לחפש את מבוקשנו מתוך רשימה ארוכה, מנוע החיפוש שמופיע עם ההמלצות של הפלטפורמה ידע לכוון את היוזר רק להמלצות הרלוונטיות לו.

תדמיינו מצב שבו מתוך מיליוני סיפורים שונים- המשתמש יקבל המלצה או שתיים שיהיו הכי מדויקות עבורו ומתאימות לו ממש כמו כפפה ליד, ויעזרו לו להחליט מה כדאי לו לראות עכשיו. חשוב לציין כי נטפליקס משקיעה כיום בבניית הכלי הטכנולוגי שעוסק בפרסונליזציה- את אותם המאמצים שהקדישה בבניית הinfrastructure של הפלטפורמה הראשונית ובהקמת הערוץ הכולל את אגריגצית התכנים המדהימה שקיימת בו כיום. זה יכול לספר הרבה על החברה ששמה לה ליעד מובהק להפוך את כלי התוכן שלה לכזה שיודע לזהות על פי הדטה של התוכן שנצבר בפלטפורמה, ועל פי נתוני המשתמשים מה יהלום את טעמנו ויצמצם בצורה משמעותית ביותר את רשימת התוכניות שאליהן נחשף בשעת החיפוש.

tv202

מעצם העובדה שהכל יהיה הרבה יותר פרסונאלי– מובטח גם מרחב פעולה הרבה יותר חופשי לקריאטיביות, שכן לא תהיינה יותר “תוכניות גרועות” … יש הרבה תוכניות שמושכות קהל קטן, אבל עם זאת מדובר בקהל מאוד נאמן. וברגע שהכל יפעל בכיוון הרבה יותר פרסונאלי, שכן זה מאפשר לקהלים קטנים לגלות את התוכן שבאמת מעניין אותם. ניתן לשער כי בלי היכולת הטכנולוגית המותאמת לתמונה הפרסונאלית המידע הרלוונטי כלל לא היה נגלה להם. במצב זה תינתן למפיקי הסרטים ולשחקנים ההזדמנות לפתח קריאטיביות חופשית יותר, כשסוף סוף יעמוד לרשותם ערוץ הפצה מקובל שסובל קהל ”קטן” ואפילו הופך את הקטן למשמעותי- שכן הוא מפגיש תוכן ייחודי עם קהל רלוונטי. טלוויזיה אינטרנטית יכולה להרשות לעצמה את הקהלים הקטנים ואת ההשקעה בתוכניות שנועדו לקהלים קטנים.

עמדתה של נטפליקס בנושא הפרסומות בטלוויזיה היא מאוד נחרצת– הם מאמינים כי לא תהיינה יותר פרסומות בטלוויזיה כפי שאנחנו מכירים אותן כיום (פרסומת עם מסר שטוח אחוד לכולם בפריים טיים), וכי ניתן לבנות עסק גדול במסגרת הטלוויזיה מבלי להיות חשוף לפרסומות במודל עסקי זה. הם מאמינים במודל שמושתת על מנויים, ומבחינתם הוכח שזה לגמרי “עושה את הטריק” ושאנשים מוכנים לשלם על תוכן טוב בצורת מנוי נטול פרסום. למעשה זה אומר שהפרסונליזציה של התוכן בתחום הטלוויזיה תהיה גם המסמר האחרון בארון הקבורה של עולם הטלוויזיה שמושתת על פרסומות כפי שאנחנו מכירים אותו כיום.

מצב זה ישנה את כל התפישה הכלכלית של הטלוויזיה כתעשייה, בטווח של העשור הקרוב. מודל הפרסום בטלוויזיה יצטרך להשתנות והמפרסמים ייאלצו למצוא מקום אחר להתביית בו בשנת 2025. ובנטפליקס מאמינים כי אותה טכנולוגיה שמאפשרת פרסונליזציה של תוכן שמכוונת אל הצופים המדויקים, תוכל לשמש גם כתשתית לצורת פרסום חדשה עבור מפרסמים בשירותי Internet TV- הם יוכלו למעשה להגדיל את המבחר ולספק יותר אמצעים להפצת מודעות מטורגטות שיגיעו אל קהלים מאוד ספציפיים ומטורגטים במסך זה. למעשה, הלקוחות יראו את המודעות כשהם ממש יזדקקו להן, ללא שיטת הדחיפה כפי שהיא מקובלת כיום. הם יראו הרבה פחות מודעות, והמודעה עצמה אם תרצו תשרת ביקוש אותנטי, בבחינת מידע שמתיישר עם צורך אמיתי. בכך למעשה המפרסמים יוכלו להגיע לקהל הרבה יותר מובהק, ולמקסם את התוצאה על הוצאותיהם ממש באותה רמה של האקו סיסטם של הפרסום הדיגיטלי.

בעתיד הקרוב על פי נטפליקס– המערך התקשורתי יהיה חכם יותר, וזאת כבר ב2015. הרוב הגדול של הלקוחות יהיה מעוניין לרכוש בפועל טלוויזיה חכמה Smart TV. בארה”ב ההערכות עומדות על 100 מיליון טלוויזיות מחוברות שיימכרו דרך חיבור אינטרנטי, וניתן לומר זאת גם בדרך אחרת, כלומר שאחד מתוך שלושה בתים בארה”ב יחזיקו בBroadband Internet. ועד שנת 2025-  רובם ככולם יהיו מחוברים לSmart TV. זה אומר שהתחרות הגדולה בין היצרנים בתחום הטלוויזיות החכמות רק תחריף ותנסוק לגבהים חדשים. המגרש הזה למעשה יתפתח לשוק תחרותי ביותר מטעם חברות הכבלים, בין חברות כמו נטפליקס שנותנות שירותים בתחום של Internet TV לבין ענקיות האינטרנט כמו גוגל ואפל, והצפי הזה כמובן מבטיח תחרות קשה גם בין יצרניות הטלוויזיות כמו סוני וסמסונג.

אין ספק שזה מבשר את עידן הזהב לרעיון החדשנות שישתלט על עולם הטלוויזיות החכמות- וככל שיתגבר התחרות וודאי רק נראה יותר ויותר את השפעת החדשנות על עקרון מתן הערך ללקוח ועוד יימָצאו תהליכים נוספים עם תכנון טוב בהרבה. זהו תחום מרתק, ואני מתכוונת להמשיך ולהנגיש לכם אותו במנות יפות. אאכיל אתכם מנה מנה בעוד נגיסות מתוך רעיון של חדשנות פורצת דרך- שתשנה הלכה למעשה את הרגלינו בכל הנוגע לצפייה בתכנים ולאיסוף מידע  !

urianzohar

אני- זהר אוריין, יועצת בתחום של חדשנות באמצעות דיגיטל וטכנולוגיות השירותים שלי : ייעוץ אסטרטגי לחברות ומותגים גדולים בניית אסטרטגיה של חדשנות דיגיטלית יצירת קונספטים למוצרים ולשירותים דיגיטליים חקר הטרנדים המובילים ושימוש במקרי בוחן מרחבי העולם

Leave a Reply

Your email address will not be published.